Howard: Bio sam bolji od Jokića

Foto: EPA

SRPSKI centar Nikola Jokić osvojio je prošle sezone svoj prvi naslov NBA prvaka u karijeri. S Denver Nuggetsima osvojio je i prvi naslov MVP-ja finala, dok je u protekle dvije sezone osvojio naslov MVP-ja regularnog dijela. Ukratko, Jokić je trenutno najbolji igrač NBA lige.

Krajem 2000-ih najbolji je centar u NBA ligi bio Dwight Howard, koji je tad igrao za Orlando Magic i odveo ga do finala, u kojem je izgubio od Los Angeles Lakersa. Howard je bio dominantan u skokovima i obrani, ali nije imao ni blizu toliko dobar šut ni pregled igre kao Jokić. Ipak, izjavio je za magazin Complex da je bio bolji nego što je Jokić danas.

"Nisam dobivao prilike kao Jokić"

"Ne želim da ljudi misle da sam hejter. Ali između Jokića i sebe biram sebe. Znam kako sam dominantan bio i što sam sve mogao napraviti. Naravno, Jokić može zabiti puno poena, ima vještinu u napadu. Ja nisam dobivao toliko prilika da zabijem koš i igram leđima. On ih dobiva puno više", rekao je Howard, koji je osam puta bio All-Star. Danas, s 37 godina igra na Tajvanu, gdje je velika zvijezda.

U svojoj najboljoj sezoni, pretprošloj, Jokić je zabijao 27 poena uz 14 skokova i osam asistencija po utakmici. Howard je u svojoj najboljoj sezoni 2010./2011. zabijao 23 poena po utakmici uz 14 skokova, 1.4 asistencije i 2.4 bloka.

 

Pročitajte više