Hrabri Zagreb CO u zadnjim sekundama do pobjede kod Kopenhagena

RUKOMETNI klub Zagreb CO u petom kolu ostvario je novu pobjedu u Danskoj protiv FCK Handbolda. Zagrebaši su pobijedili u teškoj utakmici pogotkom u posljednjoj sekundi za 29:28.

Nakon što su pretrpjeli dva očekivana poraza na gostovanjima kod HSV-a i Ciudad Reala, Zagrebaši su ovom pobjedom osigurali mirniji nastavak Lige prvaka na trećem mjestu skupine C. Dva boda iz Kopenhagena osigurali su im dobre izglede u borbi za drugo mjesto uoči drugog kruga natjecanja.

Prvo poluvrijeme igralo se "gol za gol". Zagreb nije uspio stvoriti veću prednost tijekom prvog dijela. Domaćin je igrao čvrsto, ali u prvih pola sata nije bilo niti jednog isključenja. Prvi dio obilježilo je čak 10 sedmeraca od kojih su svi realizirani. Tek u 21. minuti Zagreb se odvojio na dva gola razlike, a posljednja tri gola za Zagreb zabio je Dragan Gajić. Na odmor su rukometaši otišli pri rezultatu 15:18 za hrvatskog predstavnika.

Gosti su početkom drugog poluvremena povećali vodstvo i u jednom trenutku imali su čak 6 golova prednosti. Lazarov je u 32. minuti zabio svoj 8 pogodak na utakmici za 20:15. Ipak, domaćin se nije predao i do 46. minute stigli su na dva gola zaostatka. Tada je Ivano Balić svojim trećim pogotkom zabio za 25:22 nakon čak 7,5 sušnih minuta za Zagreb. U 57. minuti stiglo je i izjednačenje na 27:27, ali Štrlek brzim kontranapadom vraća vodstvo. Minutu prije kraja rezultat je opet u egalu, a u posljednjim sekundama Zagreb je opsjedao gol domaćina. Tonći Valčić iz petog je pokušaja uspio probiti odličnog danskog vratara i donio Zagrebu ključna dva boda.

Ova pobjeda bila je izuzetno važna za Zagreb, koji se sada nalazi čvrsto na trećoj poziciji. Sljedeća utakmica u Ligi prvaka koja čeka hrvatskog prvaka prije tromjesečne stanke je gostovanje kod Alingsasa 21. studenog.

Rukomet, Liga prvaka, 5. kolo:

skupina C:

Handbold - CO Zagreb 28:29 (15:18)

Subota:

Fyllingen - HSV 17:48

Alingsas - Ciudad Real 24:26

Redoslijed: 1. Ciudad Real 5-0, 2. HSV 4-1, 3. CO Zagreb 3-2, 4. Handbold 2-3, 5. Alingsas 1-4, 6. Fyllingen 0-5.

Pročitajte više