Hrgović bi se mogao boriti s Joshuom? Najmoćniji čovjek boksa potvrdio je tu opciju

Foto: Profimedia

ANTHONY JOSHUA se ovog vikenda vraća u ring borbom protiv Jermainea Franklina. Bit će to prva borba za Britanca nakon što je vezao dva poraza protiv Oleksandra Usika i izgubio pojas. Eddie Hearn, najmoćniji čovjek svjetskog boksa i Joshuin promotor, već gleda prema tome s kim bi se Britanac mogao boriti ako pobijedi Franklina. Hearn je sastavio popis od pet imena, a na njemu se našao i hrvatski borac Filip Hrgović.

Hearn tako tvrdi da bi se Joshua nakon Franklina mogao boriti protiv Dilliana Whytea, Deontaya Wildera, Tysona Furyja, Joea Joycea ili Filipa Hrgovića. Već sama činjenica da je Hrgović spomenut među ovakvim imenima znači puno za hrvatski boks, a borba s Joshuom bila bi poseban spektakl.

Hrgović je zadnju borbu imao u kolovozu prošle godine

Hrgović je posljednji meč imao u kolovozu prošle godine protiv kineskog boksača Zhileija Zhanga. Slavio je odlukom sudaca i stigao do 15. pobjede u 15. borbi karijere. Usik, Ukrajinac koji je na omjeru 20-0, bez borbe je također od kolovoza, kada je drugi put u karijeri pobijedio Joshuu.

Prije nego što su se Fury i Usik navodno dogovorili o podjeli novca, što je bila glavna prepreka u dogovaranju termina borbe za ujedinjenje naslova, Hrgović se spominjao kao opcija za borbu s Usikom. IBF je hrvatskom boksaču uklonio status obaveznog izazivača, prihvativši da to bude boksač WBA organizacije, odnosno Daniel Dubois.

To bi značilo da se Usik trebao boriti protiv Duboisa, ali Dubois je ozlijeđen i ne može u ring. Tada se činilo kako to otvara put Hrgoviću do borbe karijere. "Da, bilo je razgovora. Spremni smo ići s Hrgovićem... Ako se Usik ne bori s Furyjem, potrebna mu je borba. Treba se boriti protiv izazivača, baš kao što je Anthony Joshua radio ranije", rekao je nedavno Hearn.

Pročitajte više