Hrgović o najjačem suparniku: Podsjeća me na nespretnog patka Bubija. Uništit ću ga

Screenshot: YouTube

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO). Očekuje se da će IBF-ova titula ostati upražnjena nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš poslije prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula.

Samo dva tjedna kasnije IBF bi, tvrdi dobro upućeni novinar Dan Rafael, dobio novog prvaka u borbi između Hrgovića i Duboisa. Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere. Radi se o Britancu koji je prošle godine izazvao Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO, pa izgubio u devetoj rundi.

Mjesec dana prije meča karijere Hrgović je dao intervju za YouTube kanal promocije Queensberry. "On je mala beba za mene. Neće me uspavati, borio sam se s jačim udaračima od njega i nisu me poslali na spavanje. Neće ni on. Uništit ću ga, nije dovoljno zreo za mene", započeo je Hrgović.

Hrgović je Duboisa usporedio s likom iz crtanog filma

Hrvatski borac potom je Duboisa usporedio s izgubljenim djetetom i likom iz crtića. "Kad ga vidite, on je poput djeteta koje se izgubilo u trgovačkom centru, pa sad traži roditelje. Izgleda mi izgubljeno, kao da ne zna kamo treba ići.

U Hrvatskoj smo imali crtani film s velikim nespretnim patkom. Kamo god bi došao, sve bi uništio. Bio je nespretan i smiješan. U Hrvatskoj se zvao Bubi, ne znam je li se emitirao u Velikoj Britaniji. Dubois me podsjeća na tog nespretnog patka", rekao je Hrgović.

"Ako me Dubois pobijedi, umirovit ću se"

Hrgović je odgovorio na pitanje je li ga Dubois impresionirao u posljednjoj pobjedi protiv Jarrella Millera. "Ma daj, čovječe. Miller se ne može boriti, ima 226 kilograma, spor je, nema izdržljivost ni snagu udarca, samo ide naprijed te je spreman za četiri runde. Duboisu je to bila velika pobjeda jer je prije toga izgubio. No, ako smo realni, Miller se ne može boriti, već samo pričati.

Miller nije elitan boksač. Bio je bolji prije pet-šest godina, stoga Duboisovu pobjedu ne smatram velikim. Vi Britanci sve preuveličavate. Preuveličali ste Joshuinu pobjedu nad Ngannouom, a od slavlja nad Heleniusom ste napravili blockbuster. Tako ste preuveličali i Duboisovu pobjedu nad Millerom. Čovječe, to nije velika pobjeda, nego normalna", izjavio je Hrgović pa dodao:

"Pobijedi li mene, to bi bila velika pobjeda. Ako me pobijedi, priznat ću da je odličan borac i umiroviti se. Imam velika očekivanja od sebe. Naporno radim i vjerujem da sam najbolji. Pobijedi li me Dubois, to će značiti da nisam dobar koliko sam mislio da jesam te ću se umiroviti."

Hrgović o Duboisovoj prozivci: Nije sposoban to sam napraviti

Dubois je u veljači 2024. prozvao Hrgovića, a hrvatski teškaš je u razgovoru za promociju Queensberry to komentirao. "Netko mu je rekao da to napravi, možda Frank Warren. Čuo sam da njegov otac utječe na njegovu karijeru.

Netko mu je rekao da to učini, možda otac, sestra ili Frank. Nije sposoban to sam napraviti. Netko mu je napisao što da kaže, vjerojatno je imao papir s kojeg je čitao i vjerojatno su to snimali 20 puta dok nije dobro ispalo. Bilo je smiješno. Nisam bio ljutit kad sam vidio snimku, samo sam se smijao."

"Sjećate se kako su hrvatski nogometaši na Wembleyju razbili vašu reprezentaciju?"

Unatoč svemu što je rekao, Hrgović Duboisa ne smatra lakim protivnikom. "Dubois je pristojan borac s dobrim osnovama i pristojnim vještinama, ali mislim da nije pravi borac. Nema potreban mentalitet i neće moći podnijeti moj pritisak", smatra Hrgović.

Komentirao je i potencijalnu borbu s Anthonyjem Joshuom. "Razbit ću Duboisa, pa u rujnu otići na Wembley boriti se s Joshuom. Sjećate se kako su hrvatski nogometaši na Wembleyju razbili vašu reprezentaciju? Ponovit ću to. Doći ću na Wembley i razbiti Joshuu pred 80 tisuća Britanaca. To je moj plan, ali najprije se moram pobrinuti za velikog patka", zaključio je Hrgović.

5 vs. 5

Priredbu u Saudijskoj Arabiji 1. lipnja predvodit će borba za neosporeni status prvaka u lakoteškoj kategoriji između naturaliziranog Kanađanina Artura Beterbieva i Rusa Dmitrija Bivola. 

Undercard te priredbe sadržavat će mečeve temeljene na konceptu 5 vs. 5, koji bi predstavljao obračun između dvije velike britanske promotorske kuće Matchroom Boxinga, koji vodi Eddie Hearn, i Queensberry Promotionsa s Frankom Warrenom na čelu.

Uz Hrgovića i Duboisa, u ringu će se te večeri naći i Deontay Wilder protiv Zhileija Zhanga, Nick Ball protiv Raymonda Forda za WBA titulu u perolakoj kategoriji, Craig Richards i Willy Hutchinson te Ammo Williams i Hamzah Sheeraz. Bit će odabrana dvojica kapetana i oni će moći donijeti po dva boda, a ostali boksači pobjedama donose po jedan bod svojoj promotorskoj kući.

Pročitajte više