HRGOVIĆ vs. Corbin

Hrgović noćas boksa najteži meč karijere: "Hrvati ne padaju pod dojam ničega"

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ u noći sa subote na nedjelju, oko tri sata ujutro, borit će se s Gregoryjem Corbinom u Washingtonu.

Najboljem hrvatskom boksaču to će biti prva borba na američkom tlu, a nakon sedam pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, od kojih pet nokautom, Filip će tražiti i osmu.

Naš će se boksač u dvorani MGM National Harbor u Oxon Hillu boriti protiv Amerikanca koji također ima impresivan profesionalni skor od 15:1 (devet nokauta), a jedini je poraz doživio od bivšeg svjetskog prvaka prema IBF-u Charlesa Martina.

"Mi smo Hrvati, ne padamo pod dojam ničega"

Hrgoviću će to biti prvi meč nakon što je u Zagrebu pobijedio Kevina Johnsona na bodove.

"Veselim se američkom debiju i uzbuđen sam jer svi najbolji teškaši odlaze u SAD, najbolje mjesto za velike borbe u ovom trenutku. Mislim da će se američkim fanovima svidjeti moj stil jer nisam klasični boksač s distance, nego stalno tražim borbu i pokušavam zadati što više udaraca. Od mene mogu očekivati odlične borbe", poručio je brončani olimpijac iz Rija svojoj novoj publici u izjavi za DAZN uoči borbe pa dodao:

"Mi smo Hrvati, ne padamo pod dojam ničega, mi smo najveći ratnici na svijetu, a ring je svuda u svijetu ring. Ništa novo za mene, kao što sam rekao, čeka vas dobar meč i vjerujem da ću uspješno odraditi ovaj debi."

Filip se za borbu pripremao u Miamiju s trenerom Pedrom Diazom.

"On uvijek traži disciplinu i naporan trening, odbija raditi s borcima koji nisu 100 posto fokusirani, u čemu se slažemo. Zato smo dobar tim i vjerujem da ćemo zajedno postići velike stvari."

Uoči borbe na službenoj presici Hrgović i Corbin napravili šou

Na presici najave meča Amerikanac je zapjevao pred kamerama: "Dolazi nova zora, novi dan, novi život za mene", a pred mikrofon je zatim stao Filip.

"Neće to biti tvoj dan, prestani pjevati. Samo se šalim", pjevušio je i Hrvat te nasmijao sve.

"Drago mi je što sam dio ove priredbe i vrlo sam uzbuđen zbog američkog debija. Želim u subotu navečer svoju zemlju učiniti ponosnom", rekao je Hrgović.

Joshua odbio borbu s Hrgovićem: "Filip bi mu bio težak protivnik"

Malo je nedostajalo da se Hrgović suoči s Britancem Anthonyjem Joshuom koji drži BF, WBA i WBO pojaseve. Hrgovića su ponudili Joshui umjesto dopingiranog Jarella Millera, no od toga neće biti ništa.

"Shvaćam da Joshua nikad ne bi izabrao borca poput Filipa jer bi bio težak protivnik"

Nisse Sauerland, Hrgovićev promotor, komentirao je situaciju.

"Kad smo čuli da je Jarrel Miller pozitivan na doping, kontaktirali smo Joshuine promotore i rekli da bismo uskočili u ovu borbu. Dali smo im natuknuti da je Filip spreman ako se Joshua želi s njim boriti. Ipak, shvaćam da Joshua nikad ne bi izabrao borca poput Filipa jer bi bio težak protivnik", rekao je za RTL pa dodao:

"Morali bismo preuzeti ulogu izazivača za lov na titule tako da ćemo nastaviti inzistirati."

Budući da Joshua brani sve titule, promotori su morali tražiti novog protivnika.

 

Pročitajte više