BOKS

Hrgović objavio ime svog protivnika: "Ja sam broj 1! Hearn, pričaš gluposti"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ još se nije borio u 2020. godini. Posljednji meč bila mu je pobjeda nokautom u trećoj rundi protiv Erica Moline prošlog prosinca u Saudijskoj Arabiji, a danas je objavio ime sljedećeg protivnika. Borit će se 26. rujna u Danskoj, a protivnik će mu biti Čeh Ondrej Pala (33-5).

Hrgović je na savršenom profesionalnom omjeru 10:0, a osam je puta borbu završio prijevremeno. Nakon Pale planira se do kraja godine boriti još i u SAD-u.

"U Americi sam se trebao boriti protiv Rydella Bookera. Tko zna, možda se do kraja godine budem borio još jednom. Ondrej Pala ima 38 borbi, puno više nego ja. Nisam ga detaljno proučavao, ali znam za njega godinama. Tek ćemo napraviti analizu. Znam da je agresivan, da se ne boji, ide u izmjene, ima dobar lijevi kroše. Niži je od mene, ali moram biti agresivan od prve runde i biti oprezan. Mislim da sam bolji, mislim da sam najbolji na svijetu."

Osvrnuo se i na komentar promotora Eddieja Hearna koji je rekao da je Hrgović Top 5 u teškoj kategoriji.

"Hearn priča gluposti, ja nisam Top 5, ja sam broj 1! Tko pamti petog? Hvala na riječima, ali ja trebam biti broj jedan."

Nedavno je drugi hrvatski boksač Alen Babić prozvao Hrgovića i od Hearna zatražio borbu s Filipom.

"Babić skuplja poene na mom imenu s tim jeftinim forama."

Uživo smo na Facebook stranici Index Sporta pratili Hrgovićev trening, a uskoro donosimo i intervju sa zagrebačkim boksačem. 

Pročitajte više