BORILAČKI SPEKTAKL GODINE

Hrgović: Ovo je proba za Poljud ili Maksimir, dovest ću 40 tisuća ljudi

Foto i video: Pixsel, Instagram

FILIP HRGOVIĆ 7. prosinca treći put u karijeri branit će WBC-ov internacionalni naslov u teškoj kategoriji. U Saudijskoj Arabiji u borilačkom spektaklu godine Hrgović kao rastuća zvijezda teške kategorije pred milijunima gledatelja ulazi u ring protiv 37-godišnjeg Erica Moline, koji je u karijeri dvaput napao svjetski naslov.

Molina je najteži protivnik u dosadašnjoj karijeri Filipa Hrgovića. Njihova borba bit će jedna od tri uvodne (Hunter - Povetkin, Quigg - Carroll) uoči revanša Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza u spektaklu vrijednom sto milijuna dolara. U borilačkom svijetu sudar u pustinji najavljuju kao najveći okršaj još od meča Muhammada Alija i Georgea Foremana u Kinshasi, glavnom gradu ondašnjeg Zaira. Mjesto radnje ovaj put je Diraja, povijesni gradić pod zaštitom UNESCO-a iz kojeg potječe saudijska kraljevska obitelj, a smješten je na rubu metropole Rijada. Egzotična dvorana nalazi se na otvorenom i prima 15 tisuća gledatelja.

Filip Hrgović odradio je večeras s ostalim borcima javni trening i javio se iz prijestolnice Saudijske Arabije. Meč prenosi RTL. Hrgović je poručio kako je sve to samo priprema za spektakl koji će priuštiti u Hrvatskoj. 

"Ruke lete, ali bit će još bolje sutra kada pojačamo. Uzbuđen sam i sto posto spreman", kazao je Hrgović nakon treninga s najvećim teškašima današnjice i odmah dodao:

"Radimo na tome da jednog dana organiziramo ovakav spektakl, sa mnom u glavnoj borbi za svih pet titula, na stadionu za 40 tisuća ljudi. Ovo su samo pripreme za moj meč na Poljudu i Maksimiru i za 40 tisuća ljudi." 

Prije svega, Hrgović mora riješiti Amerikanca meksičkog porijekla koji je izgubio oba meča za svjetski pojas: u lipnju 2015. izazvao je WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera i izgubio u devetoj rundi, a godinu i pol dana kasnije tukao se s IBF-ovim prvakom Anthonyjem Joshuom i izgubio nokautom u 3. rundi. U meču s Wilderom u trećoj rundi bio je blizu senzacije, uzdrmao je protivnika i skoro završio meč. Molina je posljednje dvije godine bio pod suspenzijom zbog korištenja lijeka Dexamethasona, koji se nalazi na popisu zabranjenih sredstava za vrijeme borbe. Vratio se u veljači ove godine i jednoglasnom odlukom nakon šest rundi pobijedio Nicka Guivasa.

Pročitajte više