Hrgović: U Zagrebu sam zamrzio nogomet, ali sada ponovo dišem

VIŠE se puta Mirko Hrgović opraštao od dresa BiH, posljednji puta u ljeto 2008. godine kada su ga na sarajevskom aerodromu navijači izvrijeđali jer je - Hrvat. Nije to bio jedini razlog, s obzirom da je na okupljanju Hrgović zatekao jednu sasvim drugu ekipu. Znao je da tu nema što tražiti. Vrijeme je prolazilo, Ćiro se uhvatio teškog posla ujedinjenja, a Hrgović nije bio označen kao reprezentativni kapacitet. To će danas priznati bez dlake na jeziku.

"Zbog svega što se dešavalo oko mene u Dinamu, nisam bio spreman za igranje utakmica. Istina, imao sam nekoliko bljeskova, ali sve je bilo prilično napeto i nisam bio onaj pravi, te je moje mišljenje bilo kako nisam mogao adekvatno pomoći reprezentaciji. Bio sam koncentriran na sve ostalo osim na nogomet", priznao je u razgovoru za Večernji list.

Povod je bio i više nego dostatan, jer Hrgović se u najzrelijim igračkim godinama vraća pomoći reprezentaciji. Nakon razgovora s Ćirom Blaževićem, dobio je poziv za rujanske susrete protiv Armenije i Turske.

"Turci će u Zenici biti pod velikim pritiskom"

Dok je govorio o razlozima zbog kojih se udaljio od reprezentacije, nije mogao izbjeći Dinamo. U Maksimiru je prošao najteže razdoblje u karijeri, otvoreno su ga mrzili navijači Dinama i Hajduka.

"U Zagrebu se situacija s vremenom malo stabilizirala, ali mi utakmice više nisu bile toliko bitne. U biti, došao sam u takav stadij da sam mrzio posao kojim se bavim. Međutim, dolaskom u Njemačku sve se promijenilo. Glava je napokon čista, radim, treniram i osjećam se dobro. Ponovo uživam u nogometu", priznaje Hrgović, koji bi trebao imati zajamčeno mjesto na lijevom boku u Ćirinoj ekipi, s obzirom da se radi o kritičnoj poziciji.

BiH trenutmo drži drugo mjesto, iza vodeće Španjolske, s 12 bodova. Turska ih prati s četiri boda manje.

"Što se tiče Turske, oni su kvalitetni i njima je utakmica protiv nas biti ili ne biti. Bit će pod velikim pritiskom, jer u Zenici moraju osvojiti tri boda, dok mi možda možemo i kalkulirati, ukoliko pobijedimo Armeniju", vjeruje Hrgović o dodatne kvalifikacije za SP.

Pročitajte više