Hrvat postao najskuplji igrač kluba pa zabio u debiju. Pogledajte gol

Screenshot: YouTube

PETAR MUSA (26) zabio je gol u premijernom nastupu za Dallas, koji je izgubio od Montreala 2:1 u MLS-u. Hrvatski reprezentativac prvi se put našao u sastavu trenera Nice Esteveza, a za gol mu je bilo potrebno svega malo više od 45 minuta. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena dobro je reagirao pred golom Montreala te u mrežu spremio loptu koju mu je nakon ubačaja dodao Bernard Kamungo.

Međutim, Montreal je došao do pobjede, a strijelci za kanadsku momčad bili su Jules-Anthony Vilsaint u 20. i Josef Martinez u 60. minuti. Musa je odigrao cijelu utakmicu za Dallas, koji na početku sezone MLS-a ima po jednu pobjedu i poraz.

Musa je najskuplji igrač u povijesti kluba

Musa je u zimskom prijelaznom roku u iznenađujućem transferu napustio Benficu i za 13 milijuna eura (10 milijuna fiksno + tri milijuna mogućih bonusa) otišao u Dallas. Tako je postao najskuplja kupovina u povijesti ovog američkog kluba jer je dosad rekord držao Argentinac Alan Velasco, koji je prije dvije sezone doveden za 6.36 milijuna eura.

Musu je Benfica kupila u ljeto 2022. za 5.5 milijuna eura od Boaviste. Ranije je igrao za Zagreb, Inter Zaprešić i Slaviju Prag, iz koje je išao na brojne posudbe. Musin učinak od 17 golova i pet asistencija u 66 nastupa za Benficu ne pokazuje koliko je zapravo bio učinkovit s obzirom na to da je samo 14 puta bio u početnoj postavi portugalskog velikana.

Promijenio je klub kako bi se nametnuo Daliću za Europsko prvenstvo?

Ove sezone je za Benficu postigao šest i namjestio dva gola, ali uz tek devet utakmica u kojima je igrao od prve minute. Portugalski mediji isticali su da Musa više nije želio biti tek džoker s klupe te da je tražio klub u kojem će biti prva opcija kako bi se prije Europskog prvenstva nametnuo hrvatskom izborniku Zlatku Daliću.

Napadač kojeg Transfermarkt procjenjuje na osam milijuna eura je za Hrvatsku nastupio šest puta. Debitirao je u ožujku prošle godine u kvalifikacijama za Euro protiv Walesa na Poljudu. Igrao je od početka u listopadu protiv Turske i Walesa, ali u oba poraza je zamijenjen. Nakon toga nije pozvan za dvije odlučujuće utakmice, protiv Latvije i Armenije.

Pročitajte više