Rukometni Euro

HRVATSKA - ČEŠKA 22:21 Stepančić golom u zadnjoj sekundi za pobjedu Hrvatske

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA je u Beču, na rukometnom Euru, u 3. kolu drugog kruga, s drugom postavom pobijedila Češku 22:21. Luka Stepančić zabio je gol za pobjedu u zadnjoj sekundi.

Karačić, Cindrić, Duvnjak, Horvat, Musa i Šego uopće nisu igrali. Duvnjak je ušao na devet sekundi, samo kako bi realizirao sedmerac, što je segment koji možda najviše muči ekipu Line Červara na ovom turniru.

Hrvatska je cijelu utakmicu vodila, ali nikako nije uspjela slomiti Češku. U prvom poluvremenu najveća je prednost iznosila dva pogodaka razlike, najviše zbog sjajnog češkog golmana Mrkve koji je obranama zaustavljao hrvatske pucače.

Činilo se kako će im pobjeći na početku drugog dijela, kada je vodstvo iznosilo 13:9. Ipak, Češka potom radi seriju od 3:0 i vraća se u egal.

Stepančić u zadnjoj sekundi

U egalu se i odlučivala ova utakmica, Češka je izjednačila brzim pogotkom svog najboljeg strijelca Zdrahale i Hrvatska je imala zadnji napad za pobjedu. Luka Stepančić, jedan od rijetkih prvotimaca koji je igrao danas, uspio se izboriti za prostor na desnoj strani, prošao je i realizirao gol u zadnjoj sekundi za šestu pobjedu zaredom Hrvatske na Euru.

Najbolji strijelac Hrvatske danas je bio Marko Mamić s pet golova, dok je na golu Matej Ašanin odlično zamijenio Šegu s devet obrana.

Posljednja utakmica drugog kruga igra se prekosutra u 16 sati, a protivnik je Španjolska. Obje ekipe su već osigurale polufinale, tako da će ovaj dvoboj odlučivati o prvom mjestu i lakšem protivniku u završnici Eura.

 

Hrvatska - Češka: 22:21

Drugo poluvrijeme

 

60' STEPANČIĆ ZABIJA ZA POBJEDU U ZADNJOJ SEKUNDI

60' Zdrahala zabija za izjednačenje, 20 sekundi do kraja!

59' Ne daju se Česi, Hrstka ponovno zabija, ovoga puta s lijevog krila. 21:20 vodi Hrvatska na ulasku u zadnje dvije minute.

56' Veliki gol Luke Stepančića! Bježi Hrvatska ponovno za +2.

53' Drugi gol Matanovića. Hrvatska ima igrača više nakon grubog prekršaja na Šarcu i Matanović je to iskoristio. No Hrvatska ne može nikako prelomiti utakmicu, ponovno se vraćaju na -1.

51' Fantastičan gol Marka Mamića! Peti njegov gol na utakmici pokazuje raskoš talenta u ovoj utakmici. Sjajno se oslobodio i zabio golčinu s 9 metara. Hrstka u sljedećem napadu smanjuje na 19:18.

50' Prvi gol Vlade Matanovića na utakmici, Hrvatska vodi 18:17.

48' Što je sada Čip promašio! Češka je mogla doći do izjednačenja, ali je igrač Češke u čistoj kontri 1 na 1 zakucao loptu u prečku!

47' Hrvatska je realizirala sedmerac! Domagoj Duvnjak koji nije igrao ni sekunde na ovoj utakmici ušao je s klupe i sigurno realizirao zicer koji smo previše puta na ovom prvenstvu promašili.

46' Ponovno je Češka izborila sedmerac, a ovoga puta precizan je bio Zdrahala.

44' Dvije minute je dobio Ilija Brozović i skrivio sedmerac, ali Ašanin je zaustavio Zdrahalu koji je napokon promašio penal! Stepančić na drugoj strani vraća na +2.

42' Česi ponovno stigli na -1, ali malo sreće za Hrvatsku sada u napadu. Skoro je ekipa Line Červara izgubila loptu, srećom, ona se odbila u naše ruke, a Marić dobiva loptu na krilo i lagano zabija.

41' Važan gol zabija Marko Mamić koji je prošao po lijevoj strani protivničke obrane.

40' Još jedan gol Hrstke, ovoga puta iz kontre nakon ukradene lopte, i Češka radi seriju 3:0

39' Česi pronalaze rupu u sredini hrvatske obrane, Hrstka ostaje sam na pivotu i nema težak posao. Smanjuje na 13:11. 

37' Nova asistencija Hrstića koji sjajno razigrava suigrače, na crti je pronašao Marića koji sigurno zabija za 13:9. Česi smanjuju iz penala u sljedećem napadu.

34' Najveći problem Hrvatske na ovom prvenstvu nastavljaju biti sedmerci. Probao je ovaj put Hrstić, Mrkva je obranio.

32' Prva u nastavku zabija Hrvatska, nakon odlične obrane Mandić u kontri zabija za najvećih do sada +3!

31' Počelo je drugo poluvrijeme.

Prvo poluvrijeme

30' Matanović je na ulasku u posljednju minutu utakmice sjajno izborio dvije minute, a Marko Mamić krasno se dignuo i pogodio za konačnih +2 na poluvremenu

25' Zdrahala prekida razdoblje od četiri minute bez pogotka, evo Čeha opet na -1.

21' Sjajna lopta Stepančića za Marića na crtu i Hrvatska vodi +2. Stepančić ipak igra usprkos najavama, ali minutaža nije ni približno velika kao u prethodnim utakmicama.

20' Strašan šut Josipa Šarca, iz koraka sa 130 km/h probija Mrkvu i vraća Hrvatskoj prednost.

18' Sada se ponovno igra gol za gol. Vančo s lijevog krila probija Ašanina.

17' Mrkva na golu Češke sve bolje brani, skupio je već pet obrana, ali sada nije mogao ništa protiv Mandića koji lagano zabija u kontri.

15' Neko vrijeme bez gola na obje strane, Češka je sada dobro reagirala nakon obrane, zabila treći gol zaredom preko Jurke, ali Hrstić je odgovorio u sljedećem napadu. Česi ipak vraćaju vodstvo nekoliko sekundi kasnije i vode 7:6.

11' Drugi gol Češke zaredom. Kašparek je izjednačio rezultat na 5:5.

10' Strahala zabija i drugi sedmerac za Češku koja se vraća na -1.

9' Krasno stvoren višak za Mandića na lijevoj strani koji lagano zabija za 5:3. Hrvatska prvi put u utakmici ima dva pogotka razlike.

8' Drugi gol Mamića! Napad prije golman mu je obranio udarac, ali ovoga puta nije mogao ništa. Iz trka sa sredine je zabio za 4:3.

6' Šarac je pogodio u situaciji 1 na 1, no Česi brzo odgovaraju u sljedećem napadu i iskorištavaju igrača manje

4' Uzvraća Marko Mamić koji se lijepo diže i iz daljine pogađa svoj tek drugi pogodak na prvenstvu.

3' Kapetan Češke Zdrahala je sigurno realizirao penal za svoju ekipu.

2' Po napad na svakoj strani, sigurna realizacija. Česi su poveli teškim udarcem ispod ruke s 10 metara, dok je Hrstić lijepo prošao i zakucao za 1:1.

1' Utakmica je počela!

 

Uoči utakmice:

15:40 Hrvatska će danas biti bez Cindrića i Stepančića. Obojica imaju problema sa zglobom pa ih se čuva za nastavak natjecanja.

15:36 Zagrijavanje je u tijeku

15:12 Navijači se lagano skupljaju oko dvorane

14:45 Zasad još nema navijača u dvorani ni oko nje.

 

14:00 Iako će Hrvatska igrati u kombiniranom sastavu, veliki je favorit na kladionicama. Koeficijent na pobjedu Hrvatske je 1.35. Španjolska je protiv Bjelorusije još veći favorit, koeficijent na Španjolce je 1.12.

13:30 "Vidjet ćemo kakvo je zdravstveno stanje svih igrača, imamo još dvije utakmice u Beču i u prednosti smo jer smo osigurali nastup u polufinalu. Međutim, moramo se resetirati, opet ispočetka, jedan zadatak smo ispunili, a drugi nas čeka u Stockholmu", rekao je Lino Červar. Zanimljivo, Červar je prvu utakmicu na klupi hrvatske reprezentacije odradio upravo protiv Češke 2002. godine.

12:30 Hrvatska i Češka su igrale šest puta, Hrvatska ima pet pobjeda. Jedini trijumf Češka je ostvarila na Islandu 1995. godine.

Červarovi izabranici su uoči ove utakmice već izborili prolazak u polufinale i susret s Česima nema gotovo nikakav rezultatski značaj. Dva su scenarija u kojima ova utakmica može biti bitna za nastavak natjecanja. Prvi je da Hrvatska pobijedi Češku, a Španjolska ne pobijedi Bjelorusiju (utakmica se igra od 18:15 uz prijenos na RTL-u 2) pa bi Duvnjaku i društvu u posljednjem kolu protiv Španjolske bio dovoljan remi za prvo mjesto i lakšeg suparnika u polufinalu, a drugi da Hrvatska i Španjolska završe natjecanje s istim brojem bodova pa da se gleda gol-razlika. U tom slučaju mogla bi presuditi razlika s kojom Hrvatska danas pobijedi Češku. Zasad Španjolci imaju bolju gol-razliku za četiri pogotka.

Priliku će vjerojatno dobiti igrači koji su manje igrali, očekuje se veća minutaža za golmana Mateja Ašanina, pivota Iliju Brozovića, lijevog vanjskog Marka Mamića, desno krilo Vladu Matanovića... Bit će zanimljivo vidjeti koga će Červar koristiti na desnom vanjskom jer nema zamjenu za Luku Stepančića koji će vjerojatno početi ovu utakmicu. 

Rezultati by SofaScore

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om, te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više