HRVATSKA NA EURU

Červar: Ne gurajte mi Štrleka. Jesu drugi dečki ovdje smeće?

Červar: Ne gurajte mi Štrleka. Jesu drugi dečki ovdje smeće?
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LINO ČERVAR jutros je na presici u Beču nakon dramatične pobjede nad Njemačkom za polufinale Eura dugo razgovarao s novinarima i otvorio mnoga neriješena pitanja hrvatskog rukometa.

Između ostalog, govorio je o Manuelu Štrleku koji je prema riječima Saveza odbio igrati za Hrvatsku. Prije nekoliko dana, nezamjenjivo krilo Hrvatske zadnjih godina poručilo je kako je spreman igrati za Hrvatsku u budućnosti, tko god bio njezin izbornik.

U jutrošnjem govoru, Červar je odgovorio: 

"O tome sam se već očitovao. Nije mi jasno čemu to pitanje, poštujem vas, pomogli ste nam da budemo snažniji, ali čuli ste moju stranu. Ja sam uveo Štrleka u reprezentaciju, pala mi je teško njegova ozljeda prije prošlog turnira i jako mi je krivo što nije sada tu. Razgovarao sam dva tri puta s njim i tako mi je teško palo njegovo otkazivanje. Ali to je samo njegova odluka koja me puno pogodila."

Izbornik je tada povisio glas:

"Ne mogu sada usred prvenstva gdje svaki igrač gine govoriti o Štrleku. To je nepravda prema Mamiću. Moramo se poštovati, ja poštujem Štrleka, želim ga opet vidjeti u reprezentaciji. Ovdje nitko ne radi protiv njega, ni govora! Svima nam je žao, pomoćnicima, suradnicima, igračima. Ali što da radim, ja nemam druge. Moram voditi druge dečke, kad čovjek nema ono što želi ljubiš ono što imaš. Ja moram poštovati svoje igrače. Nisu oni smeće, oni vrijede. Nemojte mi to gurati. Želim da se to riješi, ali ima normalan način."

"Ima pravilnik, neka se žali. Na to je Gobac mislio"

Ponovio je Červar da Savez ne radi protiv Štrleka i da nema velike urote.

"Ništa ne radimo protiv njega. Moramo biti avangarda, uvijek se nešto meni i nama nameće. Kad Brazil nama zabije 4 gola, svi pišete, a Francuzima i Dinartu to nitko ne spočitava. Meni govorite za igru 7:6, a vidite što Portugal radi s tim. Štrlek nam je sigurno potreban u budućnosti."

Novinari su po pitanju Červara bili neumorni. Izbornika smo podsjetili na izjave Gorana Gopca koji je poručio Štrleku da za njega više nema mjesta u reprezentaciji.

"Razumio sam Gopca tu na način da je poštivao pravilnik, tko neće da igra, neće, postoji za to pravilnik. Postoji procedura, a ako želi igrati, neka se žali Upravnom odboru i analizirat će se. To nije konačno, ali procedura mora postojati i to je u redu. Osobno ovdje nitko nema ništa protiv njega. Ja nisam spavao zbog Štrleka, razgovarao sam s njim više puta, nitko nam nema što prigovoriti", zaključio je Lino.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara