HRVATSKA REPREZENTACIJA

Hrvatska danas ima trening u Omišu, ali i jednu još važniju obvezu

Foto: EPA

NAKON poraza u Švedskoj 2:1 u 5. kolu Lige nacija hrvatska reprezentacija odmah je otputovala za Split, gdje je već u utorak od 20:45 sati čeka posljednji ispit u ovom natjecanju. 

Da bi ostala u elitnoj skupini, Hrvatska protiv Portugala na Poljudu treba bolji rezultat od onog koji će Švedska ostvariti protiv Francuske.

Trening u Omišu već ovog popodneva

Naša reprezentacija nije noćila u Švedskoj jer je utakmica s Portugalom blizu i već danas u 15:30 na rasporedu ima trening u Omišu.

Zlatko Dalić još ne zna kakav će sastav poslati na Portugal, prvenstveno zato što odluka nije potpuno njegova, nego ovisi o novim testovima na koronavirus, zbog kojih je za utakmice sa Švedskom ostao bez Domagoja Vide i Marcela Brozovića.

Otpali Vida i Brozović, hoće li ih biti još?

Reprezentacija se početkom tjedna okupila u Istanbulu, gdje su igrači na prijateljsku utakmicu protiv Turske došli u vlastitim aranžmanima, a na okupljanje su morali donijeti negativan test, ne stariji od 72 sata. Svi su donijeli negativne testove, ali nova runda testiranja u Istanbulu pokazala je pozitivan nalaz Domagoja Vide. HNS je za rezultate doznao kad je utakmica već počela, pa je Dalić na poluvremenu izveo Vidu iz igre, a on je ostao u izolaciji u Istanbulu, gdje ionako igra za Bešiktaš.

Zbog toga su Šveđani inzistirali na još jednom testiranju po dolasku naše reprezentacije u njihovu zemlju, a ispostavilo se da je zaražen i Marcelo Brozović, koji je odmah privatnim avionom otišao u Milano.

Svi ostali zasad su negativni, ali u Splitu ih čeka novo testiranje koje će, u slučaju još ponekog pozitivnog nalaza, krojiti sastav za utakmicu s Portugalom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više