HRVATSKA DOMINACIJA Modrić i Kovačić čekaju Lovrena u finalu Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić i ove sezone će se boriti za naslov prvaka Europe, koji je već dvije godine u njihovom vlasništvu. Dvojac je prošle sezone uspio rastužiti Marija Mandžukića u Cardiffu, gdje je stradao Juventus (4:1), a 26. svibnja bi za protivnika u Kijevu mogli imati Dejana Lovrena, ako branič s Liverpoolom ne ispusti velikih 5:2 u Rimu protiv Rome.

Modrić će loviti svoju četvrtu titulu prvaka Europe. Bivši igrač Dinama započeo je seriju 2014. protiv Atletico Madrida u Lisabonu (4:1 nakon produžetaka), pa je protiv gradskog rivala opet igrao 2016. u Milanu, gdje je Real slavio poslije penala (5:3), zasad sve zaključivši prošlogodišnjom pobjedom nad Juveom. 

Hrvatski kapetan igrao je u sva tri finala i bio jedan od najboljih igrača Reala, a do sada je za šest sezona u Madridu osvojio ukupno 13 trofeja. Dvojac će pokušati treći put zaredom osvojiti titulu, rekordnu 13. Realovu u povijesti. 

S druge strane, Kovačić uvijek iskoristi priliku kada mu je Zinedine Zidane pruži. Protiv Atletica nije igrao, nego je bio na tribinama, a pobjedu nad Juventusom u Walesu odgledao je s klupe. Iako je dva puta osvojio Ligu prvaka, Kova se sigurno nada trećoj sreći i kojoj minuti u Kijevu. Pa zašto ne i nastupu od prve minute kao večeras protiv Bayerna?

Još jedan bivši dragulj Dinama do sada je s velikanom iz Madrida osvojio osam trofeja. 

 

 

Pročitajte više