Hrvatska i Mađarska potvrdile zajedničku kandidaturu za domaćina EP u rukometu

HRVATSKA i Mađarska će se kandidirati za zajedničkog domaćina Europskog prvenstva u rukometu 2014. Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza danas je prihvatio prijedlog mađarske strane o zajedničkoj kandidaturi.

"S obzirom da smo u zadnjih desetak godina organizirali Europsko prvenstvo za muškarce te oba Svjetska prvenstva, i žensko i muško, mislim da ćemo lakše dobiti novu organizaciju ako se udružimo sa zemljom koja je također rukometno "jaka". Ne zaboravimo da su protukandidati Francuzi i Danci, također zemlje s velikom rukometnom tradicijom. Jedini uvjet koji smo postavili Mađarima je da finale bude u Zagrebu, na što su oni pristali. Sada čekamo da ovu odluku verificira skupština HRSa na redovitoj godišnjoj sjednici zakazanoj za 16. studenog. Također, zatražit ćemo podršku Vlade RH i premijerke Jadranke Kosor bez čega se ne možemo upuštati u kandidaturu. Infrastrukturu kao i znanje imamo", rekao je HRS-a Sandi Šola.

Također, iz Saveza su obavijestili da će za 60. rođendan HRS-a odražati velika svečana sjednica za više od 2 000 uzvanika, a sportski će dio kulminirati utakmicom reprezentacija Hrvatske i Svijeta. Izbornik reprezentacije Svijeta bit će Francuz Claude Onesta, a zagrebačka Arena 2. će prosinca ugostiti sve najbolje što svjetski rukomet u ovom trenutku ima. Dolazak na proslavu potvrdili su i čelnici Međunarodne rukometne federacije na čelu s predsjednikom Hassanom Mustafom.

Osim toga, Upravni odbor je odredio visinu nagrada za juniore koji su se sa Svjetskog prvenstva u Tunisu vratili sa zlatom. Svaki igrač će dobiti po tisuću eura bruto, po dvije tisuće će dobiti treneri, a izbornika Zlatka Canjugu očekuju tri tisuće eura.

Pročitajte više