Hrvatska invazija s Picadillyja se prebacila na Wembley, planula i jedna baklja

DVADESET tisuća nabrijanih Hrvata, koje su neki engleski mediji jučer najavljivali, pokazali su se kao debelo preoptimistična prognoza, ali kockice se danas u centru Londona ipak nisu mogle izbjeći. Probijajući se kroz prometnu gužvu prema Piccadillyju, koji je "uvijek vjernima" i prilikom ovog posjeta Londonu poslužio kao okupljalište, na hrvatske se dresove moglo naići svakih

Na Piccadillyju nas je, u skladu s očekivanjima, dočekala prava fešta. Iako su prije dvije godine Hrvati u Londonu vjerojatno bili čak i brojniji, ni današnje se izdanje jednog od najpoznatijih londonskih trgova ne može opisati nikako drugačije osim kao "kockasta invazija". U stvaranju dobre atmosfere navijače nije omela ni preskupa piva ni nekoliko kapi ozloglašene londonske kiše.

Pjesma se veselo orila iz više stotina grla, a uz poznate i već ustaljene navijačke "uspješnice" moglo se čuti i nekoliko originalnih rima. "Ima nas više neg' Kineza, navijamo, navijamo bolje od Engleza", pjesma je koja je posebno privlačila pažnju, dok se manja skupina navijača istovremeno unaprijed ispričavala engleskim prolaznicima za poraz koji će večeras pretrpjeti u svom hramu.

Od utakmice rijetki očekuju spektakl, svjesni su da nas čeka težak susret protiv elitne ekipe predvođene ponajboljim svjetskim trenerom, ali optimizam nije izostao. "Dobit ćemo 1:0", bila je najčešća prognoza rezultata.

Nešto poslije 18 sati navijači su krenuli prema Wembleyu, a u koloni se među mnoštvom hrvatskih trobojnica isticala i jedna irska, s natpisom "Celtica".

Na Wembleyju je usredio delirij. Navijači su bili puno bolji igrači od onih Bilićevih, šteta što je prije susreta iza gola zapaljena i jedna baklja....

Pročitajte više