Hrvatska je napravila glavni dio posla. Evo što ju sad čeka

Foto: Epa

U JEDNOJ od najboljih utakmica hrvatskog rukometa, ekipa izbornika Gorana Perkovca u prvom je kolu po skupinama EP-a u Njemačkoj poptpuno razbila moćnu Španjolsku s nevjerojatnih 39:29. Pomlađena i nova Hrvatska odigrala je nevjerojatnu utakmicu i pobjedom protiv jake Furije napravila je golemi dio posla na putu prema željenom polufinalu. Ova pobjeda je golema, ali Hrvatsku čeka još dug put i puno posla. 

U prvoj fazi Hrvatsku sad čekaju na papiru dva lakša zadatka. Najprije ju čeka Austrija u nedjelju 14.1., dok dva dana kasnije igra protiv Rumunjske. S ovakvom igrom protiv Španjolske, Hrvatska ne bi trebala imati problema i za očekivati je da će s dva boda otići u drugi krug. Tamo bi gol razlika mogla biti ključna zbog potencijalnih trokuta i zato je jako važno da je Furija ostala zamrznuta na -10.

U drugom krugu Hrvatsku gotovo sigurno čekaju Njemačka i Francuska iz grupe A, dok je teško predvidjeti tko će iz grupe C doći u Köln. Tamo su Mađarska, Crna Gora, Island i Srbija i u toj grupi možemo očekivati svašta. Iz te druge grupe sa šest reprezentacija, dvije najbolje prolaze u polufinale, dok trećeplasirana reprezentacija igra utakmicu za peto mjesto.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.