Hrvatska je u Poljskoj dobila nešto puno više od bronce

Montaža Index

HRVATSKA rukometna reprezentacija osvojila je broncu na Euru u Poljskoj. Ovo je trinaesta velika rukometna medalja Hrvatske na velikim natjecanjima, a dojma smo da je nakon svjetskog zlata iz Portugala najneočekivanija, a samim tim i još slađa. Nitko od ove pomlađene reprezentacije predvođene izbornikom debitantom nije očekivao polufinale, a kamoli medalju.

Međutim, Hrvatska je dokazala svima da je rukometna velesila čak i onda kad nije favorit.

Za ukupan dojam zamolili smo Indexovog stručnog komentatora Vedrana Zrnića.
 
''Iza nas je izuzetno zanimljivo Europsko prvenstvo, a Hrvatska kući donosi puno više od bronce. U Poljskoj smo dobili jednu novu reprezentaciju koja je budućnost svjetskog rukometa. Ne mislim pritom samo na igrače. Dobili smo kompletno novu reprezentaciju, od igračkog kadra i trenera, do cjelokupnog stručnog stožera, a to je velika stvar. Kvalificirali smo se za SP u Francuskoj i imamo sjajan zalog za veliki rezultat na Olimpijskim igrama u Riju, na koje ćemo se sigurno plasirati. Uvjeren sam u to.
 
Ova reprezentacija je dokazala da se ne mora bojati nikoga na svijetu
 
Nakon poraza od Španjolske bilo mi je strašno žao jer je to bila možda i najveća prilika do sada da osvojimo europsko zlato i da kompletiramo kolekciju medalja. Ne vjerujem da bi nam Njemačka mogla parirati u finalu, no što je tu je, važno je da su se momci psihološki vratili i da su ostvarili cilj koji su si zadali nakon pobjede protiv Poljske - a to je medalja.
 
Svi, od prvog do zadnjeg, dali su posljednji atom snage i svaka im čast.
 
Norveška je u drugom poluvremenu opasno zaprijetila, vratili su se iz ogromnog minusa, no niti u jednom trenutku nisam strahovao za pobjedu. Evidentno je bilo da smo bolji od njih i ova je momčad pokazala da se ne mora plašiti niti jedne ekipe na svijetu.

Žao mi je zlata, ali neka, bit će ga slađe osvojiti za dvije godine u Hrvatskoj
 
Ponavljam, žao mi je što se nismo plasirali u finale jer vjerujem da bi osvojili zlato, ali neka, za dvije godine čeka nas Euro u Hrvatskoj i bit će slađe pred domaćom publikom osvojiti ono što nam jedino nedostaje – europsko zlato.
 
Volio bih ponovno vidjeti 3-2-1 obranu, ona nam je donosila zlata
 
Teško mi je bilo koga poimence izdvajati, jer su svi odigrali maestralno, no ako već nekog moram, onda će to biti ponajprije Jakov Gojun. Strašno je odigrao ovaj turnir. Također, oduševili su me Mamić i Slišković, Stevanović i Štrlek. Ma, svi su bili sjajni.
 
Za kraj, volio bih nešto predložiti stručnom stožeru. Želio bih vidjeti da kao treću alternativnu obranu ponovno igramo 3-2-1. Imamo igrače za takvu obranu, a u stručnom stožeru imamo Peru i Ivana, koji jako dobro znaju kako se ta obrana igra. S 3-2-1 obranom smo bili svjetski i olimpijski prvaci, a nitko takvu obranu ne može igrati osim Hrvatske.
 
 

Pročitajte više