Hrvatska lako svladala slabu Australiju

HRVATSKA je došla i do treće pobjede na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Ovaj put stradala je Australija (38:18), no za razliku od Šveđana i Španjolaca, naši su imali milosti prema slabim Australcima.

Naime, Šveđani su svladali Australiju sa 49:16, a Španjolci čak 51:19, pa se naših 20 razlike i ne čini nekim rezultatom. No, Červar je odlučio odmoriti našu udarnu šestorku upravo za predstojeće utakmice sa Španjolskom i Švedskom, što je jedan od razloga za "samo" 20 razlike protiv Australaca.

Australci su se samo u prvih deset minuta susreta mogli nositi s našom reprezentacijom.
Nakon tih prvih 10 minuta susreta u kojoj su Australci gubili samo s 4:5, naši su bez većih problema radili sve veću razliku, da bi na kraju prvog poluvremena imali čak 17 pogodaka prednosti (24:7). U posljednjih 15 minuta prvog poluvremena Australija nije postigla niti jedan pogodak.

Nakon prvog poluvremena stigla je loša vijest iz naše svlačionice: Venio Losert zadobio je rupturu zadnje lože desne noge, a Stanislav Peharec nije baš optimističan što se tiče daljnjeg Losertovog nastupa na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga će Červar u idućem dvoboju protiv Španjolske prijaviti Nikolu Blažička.


"Nažalost, ostali smo bez Venia. Teško je kazati na koliko, no nadam se kako će se što prije oporaviti," kazao je Červar.

U drugom poluvremenu, koje su naši igrali malo slabije, zaigrali su i Balić i Kaleb, kako bi se malo istrčali pred utakmice sa Španjolcima i Šveđanima.

Najučinkovitiji u našoj reprezentaciji bio je Vedran Zrnić sa 11 golova.

Kao što je bilo i za očekivati, pobjednik ove utakmice uopće nije upitan, no šteta što naši nisu napravili veću razliku, koja bi im dobro došla u slučaju istog broja bodova sa Švedskom i Španjolskom na kraju razigravanja po skupinama. Nadamo se, ipak, da gol-razlika neće biti toliko bitna.

"Unaprijed smo znali da ćemo pobijediti, samo je bilo pitanje s kojom razlikom. Takve utakmice teško je igrati, no glavno da smo pobijedili i uzeli dva boda. Prije utakmice imali smo sastanak na kojem nam je Lino rekao da stisnemo iako se radi o jako slabom protivniku. Bilo je bitno da se dobro istrčimo i da ne dođe do nekakvih ozljeda. Tek sad slijedi ono pravo. " - izjavio je nakon utakmice Denis Špoljarić.

"Ovo su bile tri pripremne utakmice u kojima je teško motivirati igrače. Za nas tek sada počinje turnir. Sve naše misli od sada su okrenute prema Španjolcima i Šveđanima," kazao je hrvatski izbornik.

Tek sad slijede prave utakmice na kojima će naši pokazati koliko su zaista jaki. U četvrtak u 18:15 sati na rasporedu je utakmica s jakim Španjolcima.

Dvorana 7. studenoga. Gledatelja 1.000, Suci: Ammar i Fredj (Tunis)


HRVATSKA: Losert, Šola, Kaleb 3, Balić 3, Zrnić 11 (3), Lacković, Vori, Džomba, Jeftić 5, Goluža 1 (1), Šprem 7, Špoljarić 5, Metličić, Buntić 3

AUSTRALIJA: Latinović, Varkanitsas, Deane, McCormack 3, Abuhamed 2, Taylor 1, Hoppner 2, Schofield, Calver 5 (2), Bader 1, Jackson, Parmenter 1, van Bussel, Ramadani 3

ISKLJUČENJA: Hrvatska: 12 minuta, Australija: 12 minuta

SEDMERCI: Hrvatska: 4/5, Australija 1/5

Pročitajte više