Hrvatska odigrala neriješeno s Mađarskom

REPREZENTACIJA Hrvatske u prvom susretu Svjetskog prvenstva u Barceloni odigrala je s jakom reprezentacijom Mađarske 7:7 (1:3, 4:1, 1:2, 1:1).

U izjednačenoj utakmici, prepunoj preokreta neodlučeni ishod možda je i najrealniji, premda smo dojma kako su odabranici izbornika Zorana Roje bili bliži pobjedi. Još jednom se pokazalo kako su Mađari uvijek nezgodan suparnik hrvatskim vaterpolistima. Dosadašnji skor međusobnih ogleda govori dovoljno - u 29 utakmica Mađari su upisali 20 pobjeda, tri susreta završila su bez pobjednika, dok je Hrvatska slavila šest puta.

Do posljednje minute prve četvrtine utakmica je bila izjednačena, naši su se dobro suprotstavili jakim Mađarima. No, u zadnjoj minuti naši vaterpolisti su izgubili dvije lopte što su iskoristili Mađari i poveli s 3:1.

U drugoj četvrtini naši su izvrsno počeli. Čvrstom obranom i dobrim akcijama u napadu ponovo su se suprotstavili Mađarima.

Već u drugoj minuti druge četvrtine naši vaterpolisti su izjednačili rezultat na 3:3, pogocima Barača i Đogaša.

Minutu prije kraja poluvremena naši su prvi put iskoristili igrača više i poveli 5:4 pogotkom Štritofa.

I treća četvrtina bila je vrlo uzbudljiva, golovi su se postizali teško. Prvo su Mađari izjednačili na 5:5, zatim je Đogaš ponovo doveo Hrvatsku u vodstvo, da bi Mađari u posljednjoj minuti treće četvrtine izjednačili.


Na početku posljednje četvrtine Hrvatska je ponovo povela pogotkom Đogaša. Rezultat 7:6 naši su držali do tri minute prije kraja kada je Mađarska iskoristila igrača više i izjednačila.

Nekoliko dobrih akcija i s jedne i s druge strane nije uspjelo ni jednoj reprezentaciji donijeti prednost. Hrvatsku je iz dvije vrlo opasne situacije "izvukao" vratar Frano Vičan s fenomenalnim obranama (jedna je bila 10 sekundi prije kraja utakmice). Vićan je briljirao tijekom cijele utakmice i do kraja ogleda je prikupio 9 obrana i još je dva puta isplivao s vrata i oteo suparničkim igračima loptu. Hrvatski vaterpolisti su imali i zadnji napad, no u posljednjih 17 sekundi igre nisu uspjeli uputiti udarac prema mađarskom golu.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u srijedu protiv Kanađana. U petak će naši vaterpolisti igrati posljednju utakmicu u skupini A protiv Rumunja.

S obzirom na današnji rezultat, utakmice s Rumunjskom i Kanadom bit će vrlo važne i za Hrvatsku i za Mađarsku, jer će u slučaju pobjeda Hrvatske i Mađarske nad Rumunjskom i Kanadom, prva u skupini biti momčad s boljom gol razlikom.

U drugom susretu Rumunjska je pobijedila Kanadu 10:3.



HRVATSKA: Vićan, Burić, Volarević, Šimenc 1, Vranješ, Štritof 1, Smodlaka 1, Đogaš 3, Franković, Barač 1, Hinić, Fatović, Kobešćak

MAĐARSKA: Szecsi, T.Varga, Madaras, Z.Varga, Kasas 3, Vari, Kiss 1, Benedek 1, Fodor, Gergely, Steinmmetz, Molnar 1, Biros 1

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: HRVATSKA 3/6; Mađarska 4/10

ČETVERCI: HRVATSKA - , Mađarska -

Pročitajte više