Hrvatska poražena od Australije

HRVATSKA muška vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Barceloni. U dvoboju osmine finala bolji od naših vaterpolista bili su Australci sa 10:6.

Hrvatskoj se osvetilo kalkuliranje u posljednjem dvoboju natjecanja po skupinama kada naši igrači nisu željeli pobijediti Rumunjsku s dovoljnom razlikom kako bi se izravno plasirali u četvrtfinale, već su željeli odigrati još jednu utakmicu za "uigravanje".

Najefikasniji u sastavu Australije bili su Woods, Thomas i Franklin sa po dva pogotka, dok je jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio Franković.

Niti u jednom trenutku utakmice Hrvatska nije bila u vodstvu. Da utakmica neće krenuti u željenom smjeru vidjelo se već u prvoj četvrtini u kojoj su naši vaterpolisti nekoliko puta pogodilo okvir vratiju, a ono što je išlo u gol obranio je sjajni australski vratar Stanton. Tek u zamoj završnici prvih sedam minuta Frankovićev udarac jedva je prešao zamišljenu gol liniju, te se na prvi odmor otišlo s rezultatom 1-1.

Posljednje izjednačenje u utakmici, ono na 2-2 ponovno je osigurao Franković udarcem iz daljine sredinom druge četvrtine, a tada su bazenom potpuno zagospodarili Australci.

Sjajnim akcijama, posebice u trenucima kada su imali igrača više, Australci su lakoćom punili mrežu Volarevića, dok je Stanton i dalje odličnim reakcijama dovodio u očaj naše pucače.

Početkom četvrte četvrtine Australci su stigli do velikih pet pogodaka prednosti (8-3) i do kraja je tek trebalo odraditi posao.

Nakon lijepog uspjeha i osvajanja srebrne medalje na Europskom prvenstvu u Kranju prošloga mjeseca, Barcelona je naš vatgerpolo ponovno vratila na marginu na kojoj se nalazi posljendjih nekoliko godina.

HRVATSKA - AUSTRALIJA 6-10 (1-1, 2-3, 0-3, 3-3)

HRVATSKA: Vićan, Volarević; Burić, Šimenc, Vranješ 1, Štritof, Smodlaka, Đogaš 1, Franković 2, Barač 1, Hinić, Fatović 1, Kobešćak.

AUSTRALIJA: Stanton, Sterk; Moody, Franklin 2, Figlioli 1, Semmens 1, Jenkins, Neesham 1, McGregor, Whalan, Woods 2, Osadčuk 1, Thomas 2.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3-10, Australija 5-8

ČETVERCI: -

Pročitajte više