Hrvatska posada sa T-comom i toyotom na dakarskom reliju

U ZAGREBU je danas potpisan sponzorski ugovor kojom je tvrtka Tcom postala glavni partner hrvatske posade Zvonimir Martinčević Marin Frčko, koja će nastupiti na 27. izdanju najspektakularnijeg relija na svijetu Dakarkom reliju.

T-com je ovim ugovorom omogućio dostojne uvjete Martinčeviću i Frčku, kako bi im se omogućio što bolji plasman na ovom velikom natjecanju, a putem T-Portala javnost će svakodnevno biti obaviještena o svim događanjima vezanima za sudjelovanje naše posade.

Martinčević i Frčko su već dvaput nastupili na Dakarskom reliu, no za razliku od prijašnjih sudjelovanja ovogodišnje će biti puno ambicioznije, jer će po prvi puta biti dijelom jedne momčadi, a vozit će potpuno novi automobil Toyota Land Cruiser od 220 KS, koji se radi u Parizu i u Hrvatsku dolazi početkom prosinca.

Ove godine će biti puno lakše jer smo jedan od 12 Toyotinih posada, tako da više nećemo sami popravljati i pripremati vozilo po završetku etapa, već će to raditi Toyotini mehaničari, kazao je vozač Martinčević, dodavši kako se sada konačno mogu i utrkivati sa najboljima, dok cilj ostaje isti - završiti ovaj naporni reli.

Dakarski reli započet će 1. siječnja u Barceloni, a prijavljeno je 230 motocikala, 165 automobila i 70 kamiona. Ruta će biti objavljena 17. studenoga, a već sada se zna da će karavana prolaziti kroz Španjolsku, Maroko, Mauritaniju, Mali i Senegal, sa ciljem 16. siječnja u Dakru.

Uime T-coma ugovor je potpisao član uprave T-HT-a i glavni direktor za financije Werner Hohenadel, nekad i sam vozač relija koji je 1985. bio pobjednik tadašnjeg Jugoslavenskog relija u Sarajevu.

Pročitajte više