Hrvatska razbila Belgiju

HRVATSKA je u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za EP svladala Belgiju 4:0. Hrvatska nakon ove, jedne od najuvjerljivijih pobjeda u kvalifikacijama, čini se, napokon ima i igru i napadače i reprezentaciju od koje ponovno možemo puno očekivati.

Poveli smo odličnim golom Darija Srne u 9. minuti nakon velike pogreške vratara Belgije.

Na 2:0 povećao je Dado Pršo glavom u 53. minuti s desetak metara, nakon dodavanja Rapaića.

U 68. minuti ponovno sjajni Rapaić - dodaje Tomislav Mariću koji povećava vodstvo na 3:0.

U drugom poluvremenu Leko je zamijenio Rossu, a u 76. minuti nakon odličnog solo prodora s lijeve strane povećao je na 4:0.

Hrvatska iduću utakmicu igra za četiri dana u Varaždinu protiv Andore. Pobjedom ćemo se popeti na drugo mjesto. Belgija je ovim porazom praktički ispala iz utrke.

Izjave nakon utakmice

Otto Barić: "Vrlo važan je bio pogodak Darija Srne na samom početku. Srna ima izvanredan udarac i u pravom momentu je udario i to je bio veliki plus za našu momčad. Imali smo problema u jednom dijelu, igrači su shvatili da trebaju na sredini igrati puno čvršće i bilo je puno bolje. Kad je Leko zamijenio Rossu, sve je funkcioniralo odlično. Što je najvažnije - svih 20 momaka koji su ovdje mogu još bolje, i možemo opet stvoriti odličnu reprezentaciju. Nemamo pravo danas govoriti o slabostima, mi ćemo ih u svakom slučaju izanalizirati. Najvažnije je svaku iduću utakmicu dobiti, a idući tjedan Andoru jednostavno moramo pobijediti."

Dario Srna: "Mi sami nismo bili svjesni koliko ova tri boda daju odskočnu dasku u sam vrh Europe. Ova divna publika nas je podržala, a mi smo pokazali da možemo protiv Belgije. Ovo je bila najveća utakmica za mene. Kod rezultata 2:0 su se morali otvoriti i otvorili nam prilike iz kojih smo zabijali golove. Pobjeda protiv Andore stavlja nas na drugo mjesto, a poslije, u nogometu je sve moguće."

Ćiro Blažević: "Oduševljen sam. Čestitam igračima i izborniku koji je odlično vodio ovu utakmicu. Ova utakmica je apsolutno potvrdila da Hrvatska ostaje nogometna sila. Belgijanci nisu bilo tko, ali danas nisu imali nikakve šanse. Uistinu sam impresioniran, svi golovi koje smo zabili imali su istinski čar. Malo koja reprezentacija može se suprotistaviti ovakvim igračima. Otti Bariću pripada svaka zasluga za hrabrost što je uveo Pršu - gol koji je Pršo zabio i sve ostalo što je napravio bilo je na visini. Hrvatska uistinu ima pravo očekivati velike rezultate od ove reprezentacije, od ovog koncentriranog talenta."

Davor Šuker: "Ovo je prekrasan rezultat koji je trebao hrvatskoj reprezentaciji. Presretan sam jer imamo dva debitanta koji su zabili gol, a koji će zabijati i dalje. Sada im samo treba kontinuitet. Danas smo napravili nešto što ćemo sigurno pamtiti."

Pročitajte više