Hrvatska rutinski pobijedila Švicarsku

NAPOKON su svjetski prvaci odigrali jednu utakmicu u kojoj o konačnom ishodu nije odlučivao posljednji napad, već je dvoboj "prelomljen" još sredinom drugoga poluvremena.

Tada je Hrvatska serijom pogodaka iz brzih protunapada nakon odličnih obrana Marija Kelentrića pobjegla na deset pogodaka razlike (28-18), te na kraju zbog opuštanja dozvolila Švicarskoj da poraz svede na malih tri zgoditka razlike.

No, početak utakmice nije dao naslutiti lagan posao. Zbog bolova u listu koje je osjetio prilikom zagrijavanja u igru uopće nije ulazio Petar Metličić, dok je zbog problema s ozljedom poštedu dobio i naš prvi vratar Vlado Šola koji je dvoboj promatrao u "civilu".

Nešto slabiji ulazak u igru Hrvatske Švicarci su iskoristili za vodstvo 9-6 sredinom prvoga poluvremena, ali već do kraja toga dijela igre naši su igrači uspjeli preokrenuti situaciju na terenu i na odmor otići s dva pogotka viška (15-13).

U drugom poluvremenu Švicarci su prijetili do 19-16, a tada je krenula nezadrživa serija hrvatskih igrača koji su ostvarili nedostižnu prednost pa su u završnici priliku dobili još neki igrači koji manje igraju na ovom EP.

Kolo prije kraja Hrvatska vodi u svojoj skupini sa maksimalnih osam bodova, te će se još večeras plasirati u polufinale ukoliko u posljednjem dvoboju dana Danska ne pobijedi Švedsku.

U dvoboju posljednjeg kola razigravanja po skupinama Hrvatska u četvrtak u Celju igra protiv Rusije s početkom u 20 sati.

HRVATSKA - ŠVICARSKA 30-27 (15-13)

Dvorana Pod Golovcem

Gledatelja: 1.500

Suci: C. Kekes i P. Kekes (oba Mađarska).

HRVATSKA: Kelentrić, Matošević; Kaleb 3, Sulić 6, Balić 6, Vukas, Lacković 1 (1), Zrnić, Vori 2, Dominiković 2, Džomba 5 (2), Valčić 3, Goluža 2 (1), Špoljarić

Švicarska: Ebinger, Stauber; Brogli 4, Kurth 3, Liniger, Schaerer, Ursic 3, Stettler, Bruengger 2, Fellmann, Kostadinovich 7 (4), Furer 1, Lima 5, Gautschi 2

Sedmerci: Hrvatska 6 (4), Švicarska 4 (4)

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Švicarska 4 minute

Pročitajte više