HRVATSKA - CRNA GORA

Hrvatska se mučila, a onda je Červar povukao pravi potez

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

HRVATSKA je pobjedom nad Crnom Gorom 27:21 u Grazu započela Europsko rukometno prvenstvo.

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu, na krilima četiri tisuće navijača, momčad Line Červara svladao je neugodne Crnogorce, dok je u istoj skupini A Bjelorusija ranije bila bolja od Srbije 35:30

Tko je bio najbolji, a tko najlošiji za Hrvatsku u pobjedi nad Crnom Gorom?

Hrvatska je na najbolji mogući način otvorila Euro. Nikad otvaranje velikog natjecanja nije jednostavno, hrvatski su se rukometaši znali mučiti u takvim utakmicama i kad su bili puno jači i moćniji od ove reprezentacije, ali fantastično drugo poluvrijeme protiv nimalo bezazlenog protivnika (Crna Gora je u kvalifikacijama za ovaj Euro pobijedila i svjetskog i olimpijskog prvaka Dansku) daje nadu i prostora za optimizam za nastavak natjecanja.

Početak nije bio najbolji. Obrana je bila slaba, a vrlo dobri Bekić, Grbović i Lipovina Šegu su bušili kad god su htjeli. U tim trenucima hrvatska 6:0 i (5:1 s Mandićem kao isturenim) obrana podsjećala je na izdanje s Croatia kupa u Poreču protiv BiH i Katara, napad nije postojao, a golove su hrvatski rukometaši zabijali isključivo na individualnu kvalitetu. 

Crna Gora je na odmor otišla s pogotkom prednosti (13:12). No, bilo je to sve što smo vidjeli od igrača izbornika Zorana Roganovića.

Lino Červar je napravio ključan potez kad je promijenio obranu i s početnih 6:0 zaigrao je 5:1 s Duvnjakom kao prednjim s Musom iza njegovih leđa. Bila je to dobitna kombinacija za koju crnogorski napad nije imao rješenja. Do tada aktivan, kreativan i ambiciozan napad Crne Gore ostao je bez ideje, stalno se zabijao u hrvatski blok, a iz kontre su lagane golove zabijali Cindrić i Karačić. Čim je obrana proradila i napad je bio bolji. Razigrao se Šipić na crti, a otkriće utakmice bio je Marino Marić. S crte je bio nezaustavljiv, zabijao je, asistirao i iznuđivao sedmerce i isključenja.

U 2. kolu u subotu Hrvatska igra s Bjelorusijom u 16 sati, a u 18.15 sati se sastaju Srbija i Crna Gora.

Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine prolaze u drugu fazu u Beču.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om, te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više