VELIKA POBJEDA Hrvatska preokretom pobijedila Mađarsku na Svjetskom prvenstvu

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON teške pobjede na startu Svjetskog prvenstva protiv Saudijske Arabije (28:23), rukometaši Hrvatske slavili su i protiv Mađarske u 2. kolu skupine C u Francuskoj. Hrvatska je oslabljene Mađare pobijedila s 31:28.

> BABIĆ ODUŠEVLJEN Ovako se igra za Hrvatsku!

> Džomba i Šprem naklonili se junaku: "Bio je savršen"
 
Utakmica je prelomljena krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Naime, Mađari su u 27. minuti vodili sa četiri razlike, a Hrvatska je djelovala nemoćno. Međutim, tada se s dva gola ukazao Štrlek, a za sjajnu završnicu prvog dijela i neriješen rezultat na poluvremenu pobrinuli su se još Duvnjak i Šebetić.
 
Susret je počeo s nizom pogrešaka na obje strane i loših napada pa je Mađarska svoj prvi gol postigla nakon tri minute, a Hrvatska svoj nakon čak šest minuta. U prvih 15 minuta izabranici Željka Babića su postigli samo tri gola, no srećom Mađari se nisu odvojili. 
 
U 40. minuti Hrvatska je prvi put stigla do dva gola prednosti i više nije ispuštala prednost, a završnicu susreta obilježio su Duvnjak, koji je pokazao da je pravi vođa mlade momčadi, te raspoloženi vratar Ivić.
 

Napomenimo da je momčad Xavija Sabate imala velikih problema uoči susreta u Rouenu. Naime, godinama najbolji igrač reprezentacije Laszlo Nagy ozlijedio se u 17. minuti protiv Njemačke u prvom kolu. Iskusni 35-godišnji bek iskrenuo je gležanj i nije se vraćao na teren. Nakon liječničkih pretraga nije bilo nikakvog loma, ali je gležanj natekao te nije zaigrao protiv Hrvatske.

Za Hrvatsku je Štrlek zabio šest golova, Duvnjak pet, a po četiri su postigli Mamić, Šebetić, Cindrić i Horvat. Kod Mađara su najbolji s po šest pogodaka bili Harsanyi i Balogh.

Hrvatska nakon dva kola ima dvije pobjede i u sljedećem kolu u ponedjeljak igra protiv Bjelorusije. 

 

Pročitajte više