Hrvatska večeras protiv Norveške i novih ozljeda

HRVATSKA rukometna reprezentacija će se u prvom susretu drugog kola susresti s neugodnim Norvežanima, ali ne sumnjamo da će svjetski i olimpijski prvaci još jednom pokazati svoju veličinu.

Uz rusku, naša je reprezentacija jedina ubilježila isključivo pobjede u prvih pet utakmica, pa nam zbog velikog broja osvojenih bodova i samo jedna pobjeda, poklope li se neki drugi rezultati, može jamčiti prolaz u polufinale. Naravno da naši rukometaši nisu skloni kalkulacijama i uvijek igraju isključivo na pobjedu, ali lijepo je znati da smo fantastičnim igrama u prvom kolu otvorili mjesta za eventualni odmor ključnih igrača u utakmicama koje ništa ne odlučuju.

Najveći problem naše momčadi nisu suparnici nego ozljede. U samom startu prvenstva zbog ozljede je otpao vratar Venio Losert, u utakmici sa Španjolskom "javila" se stara ozljeda Pere Metličića, a ozljeda gležnja spriječila je nastup najboljeg igrača svijeta, Ivana Balića, u susretu protiv Švedske.

No, prema zadnjim informacijama Balić bi ipak mogao nastupiti protiv Norveške, pitanje je samo koliko će ga Červar "štedjeti" za završnicu prvenstva. Nadajmo se samo da će naši zlatni rukometaši izbjeći nove ozljede u utakmici s Norveškom, koja bi se mogla pokazati odlučujućom za plasman u polufinale.

Norvežani su, zajednička je ocjena rukometnih stručnjaka, neugodna momčad. U prvih su pet utakmica izgubili samo od SiCG (i to s jednim golom razlike), s Nijemcima su remizirali. Njihov najjači adut je obrana, o čemu svjedoči i relativno malen broj primljenih golova po utakmici u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Utakmica počinje u 20:15, a tekstualni prijenos možete pratiti na Indexu.

Pročitajte više