Hrvatska više nema top 30 tenisača, Đoković i dalje prvi

Foto: EPA

NAJBOLJI hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je dva mjesta na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada zauzima 34. poziciju. Duje Ajduković popeo se jedno mjesto, na 122. poziciju, kao i Borna Gojo, koji je napredovao sa 135. na 134. poziciju. Dino Prižmić zabilježio je pad od sedam mjesta u odnosu na prošli tjedan i sada je 190. tenisač svijeta.

Na vrhu nema promjena. Prvo mjesto drži srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Talijan Jannik Sinner, a treći Španjolac Carlos Alcaraz. Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici, a pad su zabilježile i Petra Martić, Jana Fett i Lucija Ćirić Bagarić.

Vekić je pala na 37. mjesto na ljestvici, Martić se spustila s 59. na 62. poziciju, Jana Fett sa 148. na 200., a Lucija Ćirić Bagarić s 200. na 202. Antonija Ružić je jedina upisala napredak, ona se popela s 210. na 207. poziciju. Na vrhu nema promjena. Prva je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, a treća Amerikanka Coco Gauff.

Pročitajte više