Esport

Hrvatske do jučer nije bilo u FIFA-i, a sada igra finale Svjetskog prvenstva

Screenshot: YouTube

HRVATSKA reprezentacija u FIFA-u 18 je dodana kada je krajem svibnja stigao besplatan DLC za World Cup mod. Hrvatska je bila jedna od 12 reprezentacija koje su tako dodane u igru, a da ih prije toga nije bilo. Sada jedna od tih 12 reprezentacija igra finale Svjetskog prvenstva čiji će prijenos pratiti više od milijardu ljudi. Igrači diljem svijeta guglaju i pretražuju hrvatske igrače, igraju s njima u FIFA-i 18, a sve to do prije nešto više od mjesec dana nije bilo moguće. 

>Trojica Hrvata među najboljim igračima Svjetskog prvenstva u FIFA-i 18

Nije za to kriv EA Sports već HNS koji se s navedenom kompanijom nije uspio dogovoriti. Međutim, izgledno je kako će se to za FIFA-u 19 promijeniti. Hrvatska je globalna senzacija i više nije bitno koliko veliko tržište ta licenca otvara jer svi žele igrati s hrvatskim igračima. I za EA Sports i HNS to bi bila globalna reklama na leđima nevjerojatnog uspjeha hrvatske reprezentacije u Rusiji. Najpopularnija nogometna igra na svijetu trebala bi imati licencu za prvaka svijeta. Dobro, možda smo malo uranili, ali ionako svi vjerujemo da će se upravo to dogoditi. 

Hrvatski uspjeh bi tako mogao biti i ovjekovječen u virtualnom svijetu, a hrvatski igrači, poput Luke Modrića koji kandidira za Zlatnu loptu mogli bi u igri ući u kategoriju Icons ili Legends te tako nastaviti inspirirati klince i dugo godina nakon završetka igračke karijere. Hrvatska nažalost, u toj kategoriji, zasad nema niti jednog igrača. Vrijeme je i da se to promijeni. 
 

 

Pročitajte više