Hrvatske vaterpolistice izgubile od Španjolske sa 26 golova razlike

Foto: Hina

VATERPOLISTICE Hrvatske izgubile su u 1. kolu B skupine Europskog prvenstva poražene od aktualnih europskih prvakinja Španjolske sa 3:29 (0:8, 2:8, 0:5, 1:8).

Hrvatske vaterpolistice, koje su prvi put izborile pravo nastupa na Europskom prvenstvu preko kvalifikacija, nisu mogle pružiti značajniji otpor najboljoj ženskoj vaterpolskoj družini na Starom kontinentu od kojih su pretrpjele najuvjerljiviji poraz na EP. Odabranice trenera Igora Savina su sa 19 godina u prosjeku daleko najmlađe na ovom prvenstvu jer za reprezentaciju pored pet seniorki i šest juniorki igraju i dvije kadetkinje.

Ovo je inače drugi nastup naših najboljih igračica na EP s tim što smo 2010. u Zagrebu to pravo stekli zato što smo bili domaćini prvenstva, a realno gledajući teško bi i nastupili u Beogradu da LEN nije odlučio povećati broj ženskih ekipa s  dosadašnjih 8 na 12.

 Od ekipe koja je 2010. godine u Zagrebu  uz četiri poraza osvojila posljednje, osmo mjesto, igra jedino kapetanica i naša najstarija igračica Emmi Miljković (28) iz riječkog Primorja.

 Golove za Hrvatsku postigle su Emmi Miljković, Petra Županić I Ivana Butić.
 
Objektivno, protiv Španjolske naše reprezentativke nisu imale što tražiti, baš kao što su i bez većih  izgleda za povoljniji rezultat i u utakmici posljednjeg kola u skupini u kojoj u petak igraju protiv Italije jer je i to reprezentacija, koja sa Španjolskom spada u "kvalitetnije viši razred". Pravu prigodu da ostvare prvu pobjedu na europskim prvenstvima naše reprezentativke imat će u srijedu kada se u 17.15 sati sastaju sa reprezentativkama Srbije.

Pročitajte više