hrvatski nogometaši

Hrvatski reprezentativac promijenio klub zbog Svjetskog prvenstva. Sad sjedi na klupi

Foto: Profimedia

DO PRVE utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu ostalo je manje od dva mjeseca. Momčad Zlatka Dalića će do puta u Katar odigrati samo jednu prijateljsku utakmicu i to protiv Saudijske Arabije 16. studenoga, odnosno tjedan dana prije utakmice s Marokom u 1. kolu skupine F.

Dalić će do susreta sa Saudijcima već odavno poslati FIFA-i popis igrača za SP na kojem je lako moguće da neće biti Nikole More. Odlični veznjak dvije sezone je igrao jako dobro u Rusiji, ali je nakon agresije te zemlje na Ukrajinu tražio novi klub u kojem bi pokušao izboriti put u Katar.

Rusi ga otpisali

Za moskovski Dinamo Moro je odigrao 66 utakmica i zabio pet golova, ali ga se trener Ruslan Pimenov olako riješio rekavši da ne vidi bivšeg Dinamova igrača kao pretjerano važnog za igru njegove momčadi.

Moro je novi klub našao u Bologni čiji trener Siniša Mihajlović je inzistirao na njegovu dolasku ovog ljeta. Bologna je dogovorila posudbu More na godinu dana za milijun i pol eura s opcijom otkupa za osam milijuna eura. Moro je prvu utakmicu odsjedio na klupi, a u drugoj je debitirao i Mihajlović mu je dao 45 minuta.

Ima osam utakmica da se dokaže

Činilo se da će odlazak u Italiju biti pun pogodak, no sve se promijenilo prije tri tjedna kad je Bologna dala otkaz srpskom treneru. Na njegovo mjesto došao je Thiago Motta koji Moru očito nema ni u kakvim planovima za prvu momčad.

Od kad je Talijan preuzeo klupu Moro nije odigrao ni minute. Prvu utakmicu bez More u sastavu Bologna je dobila protiv Fiorentine 2:1 da bi u zadnja dva kola upisala poraze od Empolija i Juventusa. Bologna će do početka SP-a odigrati još osam utakmica i za očekivati je da će Motta ipak dati priliku Hrvatu na kojemu je Mihajlović inzistirao. 

I Mišić je u konkurenciji

Moro će se za mjesto na Dalićevom popisu boriti i s Josipom Mišićem koji već godinu dana igra na vrlo visokom nivou u Dinamo i profil je igrača koji bi Daliću mogao jako dobro doći u slučaju da netko od stožernih veznjaka ne može ili ga treba odmoriti.

Moro je u Dinamo iz Moskve otišao u ljeto 2020. godine iz Dinama za osam i pol milijuna eura. Za hrvatskog prvaka je odigrao 114 utakmica te zabio deset golova uz devet asistencija. Željeli su ga još neki klubovi, ali su Rusi poslali najbolju ponudu i Moro je otišao u Moskvu. 

Pročitajte više