Hrvatski talent zaludio europske klubove. Već stižu milijunski upiti za transfer?

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

NAPADAČ Osijeka Anton Matković (18) zapeo je za oko brojnim europskim klubovima. SportItalia usporedila ga je s bivšim hrvatskim reprezentativcem Marijem Mandžukićem i otkrila da ga prate Milan, Atalanta i Fulham, dok je najpouzdaniji insajder Fabrizio Romano spomenuo interes Evertona, RB Salzburga i Sassuola.

Talijanski insajder Fabrizio Lepore sada je objavio da su neki europski klubovi već kontaktirali Osijek, međutim sportski direktor slavonskog kluba, Portugalac Jose Boto poručio im je da Matković nije na prodaju u ljetnom prijelaznom roku. Boto i vodstvo Osijeka vjeruju u njegov potencijal, ali smatraju da je prerano prodati ga već s 18 godina.

Grafika: Sofascore

Transfermarkt: Matković vrijedi 400 tisuća eura

Matković je prve nogometne korake napravio u Marsoniji, a od prošle godine je u Osijeku. Za prvu momčad Osijeka dosad je odigrao 15 utakmica i zabio dva gola. Osječki trener Zoran Zekić ispunio je obećano i odmah po dolasku u klub počeo gurati mlade talente, među kojima je upravo Matković.

Prvi profesionalni ugovor s Osijekom potpisao je u prosincu 2023. i on ga s klubom veže do ljeta 2026. godine. Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, smatra da vrijedi 400 tisuća eura, no SportItalia je pisala da su Milan i Atalanta za njega spremni platiti između četiri i pet milijuna eura odštete.

Ako i kada Osijek odluči prodati Matkovića, mogao bi srušiti klupski rekord koji drži transfer Mirka Marića u Monzu za sedam milijuna eura. Bio bi to sjajan posao kad se uzme u obzir da se Matković tek ove sezone probio u prvu momčad Osijeka i zaredao s nastupima u SuperSport HNL-u.

Pročitajte više