Hrvatsko izaslanstvo UEFA-i predstavilo kandidaturu za EURO 2012.

ZORISLAV SREBRIĆ intenzivno radi na dogovorima oko realizacije projekta zajedničke hrvatsko-mađarske kandidature za EP 2012. odine, a u tome mu pomaže projekt menadžer  Zoran Cvrk.

Hrvatsko izaslanstvo u srijedu je bilo u Nyonu, sjedištu UEFA-e na predstavljanju svih kandidatura pred četrnaestero predstavnika UEFA-e. Uz našu kandidati koji su ušli u drugi krug su Italija i zajednička kandidatura Poljske i Ukrajine.

"Bili smo na zajedničkoj sjednici gdje se govoriloo aspektima ponude za drugi krug. Razgovaralo se o smještaju, infrastruktru, pravu, marketingu, financijama i sigurnosti. Dobili smo adekvatne odgovore na ključna pitanja." - kazao je Srebrić na press konferenciji u Hrvatskom nogometnom savezu.

Srebrić je dodao kako će UEFA-ina komisija u Hrvatskoj boraviti od 4. do 8. rujna kako bi vidjela kakvo je stanje stvari na terenu. Konačna odluka o tome tko će dobiti domaćinstva EURA 2012. biti će donesena 8. prosinca.

Hrvatska i mađarska vlada zasjedat će u Budimpešti 26. siječnja, a jedna od točaka će biti i EURO 2012, a u HNS-u napominju kako je izuzetno važna politička podrška kandidaturi.

Dobra vijest koja stiže iz Nyona je to da je Dubrovnik, iako je više od zacrtanih 75 kilometara udaljen od Splita, sa svojim velikim smještajnim kapacitetima uvršten u projekt.

S.H.

Pročitajte više