Hrvatsku očekuje noćna mora - Norveška

SLUŽBENE stranice Europskog prvenstva u rukometu objavile su najavu večerašnjeg susreta Hrvatske i Norveške, koji započinje u 20:15. U njoj se navodi kako je Norveška "noćna mora" Hrvatske, kojoj u kolekciji blistavih odličja nedostaje još samo zlatna medalja s Europskog prvenstva.

Hrvatska u zadnjih pet godina dominira svjetskim rukometom, ali Hrvati uvijek imaju problema s Norvežanima, stoji u tekstu. Naša se momčad opisuje kao "ekstremno talentirana ekipa s imenima kao što su Ivano Balić, Mirza Džomba, Blaženko Lacković..."

No, ukoliko se Hrvati žele plasirati u daljnji stadij natjecanja s maksimalnim brojem osvojenih bodova, moraju svladati momčad koja im redovito zadaje probleme - Norvešku, navode službene stranice EP-a.

Norvežani uvijek daju najbolje od sebe kad igraju s Hrvatskom, pa su tako slavili u četiri od pet posljednjih međusobnih susreta. Prošle su godine tako svladali Hrvate na SP-u na kojem je Hrvatska osvojila srebro.

I dok se Norvežani oslanjaju na sjajnu formu svog pivota Franka Lokea, koji je odigrao vrlo dobru utakmicu protiv Rusije, Hrvate brine ozljeda Mirze Džombe, koji je utakmicu s Portugalcima napustio šepajući, stoji u najavi utakmice.

Hrvatska bi pobjedom protiv Norveške osigurala plasman u nastavak natjecanja, dok Norvežani traže dobar plasman na EP-u, koji bi im osigurala peta pobjeda u šest utakmica protiv Balića i ekipe, zaključuju službene stranice EP-a.

N.B.

Pročitajte više