Hrvoje Sep pobijedio u trećem profesionalnom boksačkom meču

Foto: FFC

HRVOJE SEP stigao je u subotu kasno navečer do treće pobjede u profesionalnoj boksačkoj karijeri. U fantastičnom meču na borilačkoj priredbi Final Fight Championship u Linzu hrvatski je poluteškaš jednoglasnom odlukom sudaca (58:55, 58:55, 58:55) pobijedio gruzijskog boksača Levana Luhutašvilija.

Sep je dominirao u gotovo svim rundama, no Gruzijac se pokazao iznimno neugodnim boksačem i trebalo se dobro čuvati njegovih nokauterskih ambicija. 

"Znao sam da će biti teško, ali znao sam i da ću pobijediti. Luhutašvili je odličan boksač, ali pronašao sam recept i za njega. Mislim da sam u petoj rundi čak možda mogao nokautirati. Zadovoljan sam, moja je pobjednička serija nastavljena i u Linzu", izjavio je nakon meča Hrvoje Sep.

Jedan je Gruzijčev neuspjeli pokušaj sredinom prve runde, nakon kojeg se Sep okliznuo i pao, sudac u ringu pogrešno protumačio i brojao hrvatskom poluteškašu kao da je u nokdaunu. Međutim, Hrvoje nije dopustio iznenađenje, strpljivo je gradio svoju pobjedu serijama udaraca i odličnim kretanjem i eskivažama.

"Nema ni govora o nokdaunu, sudac je prilično pogriješio. Moram priznati da me Gruzijac iznenadio svojim udaračkim sposobnostima, nisam očekivao da je tako opasan. Radi se o iznimno neugodnom boksaču, mnogi će se na njemu spotaknuti. Sepova predstava bila je na vrlo visokoj razini, jer jedino tako se može pobijediti ovakve suparnike, ali uvjeren sam da je mogao slaviti i prekidom", rekao je Leonard Pijetraj, Sepov trener i menadžer.
 

 

Pročitajte više