HSV prodaje Petrića kako bi napunio klupsku blagajnu

MLADEN PETRIĆ prvim se bundesligaškim hat trickom vratio na naslovnice njemačkih medija koji nagađaju da će ovog ljeta HSV prodati hrvatskog napadača kako bi napunili klupsku blagajnu.

> Video - Petrić zabio hattrick Koelnu, Jajalu utješni pogodak: "Danas je bilo zabavno"

> Petrić sačuvao loptu kao suvenir: "Kad zabijem gol, u sljedećoj utakmici nosim istu majicu"


Bild piše kako je Hamburg spreman odreći se dvojice igrača koji trenutno igraju u najboljoj formi, a upravo bi zbog toga mogli na njima i dobro zaraditi. Klupska blagajna je prazna, a nedavno je kormilo kluba napustio i predsjednik, pa trenutno poslove vodi v.d. predsjednika Carl Edgar Jarchow.

Prodaja glavnih zvijezda je, pišu Nijemci, jedini način da klub dođe do novca. Hamburg je ispao iz njemačkog Kupa, ne igraju u Europi, a situacija na tablici je takva da imaju tek šansu izboriti Europa ligu sljedeće sezone.

Petrić, kojemu ugovor istječe na ljeto 2012. godine, prema Transfermarktu vrijedi 8,5 milijuna eura, dok nizozemski ofenzivac Eljero Elia vrijedi čak 15 milijuna, zahvaljujući tome što je mlađi, a ugovor mu vrijedi do 2014. godine.

Prije samo tri dana Petrić je poručio da bi mogao ostati u HSV-u, ako ga klub želi. Spreman je ugovor odraditi do samoga kraja, no, priznaje, ovisit će to i o potezima koje će klub povući.

"Mogu si zamisliti da ostanem ovdje. Na moju odluku vezanu uz ostanak svakako će utjecati to što će se u klubu dogoditi. Vidjet ćemo čime će razgovori rezultirati", rekao je Petrić.

No, spomenuti dvojac nije jedini. U redovima HSV-a osmorici nogometaša ugovor će prestati važiti istekom aktualne sezone, njima još šestorici krajem sljedeće. Nagađa se da će tijekom ljeta Hamburg prodati još neke od tih igrača, pa bi u novu sezonu ušli s novom momčadi. Jedan od prvih pridošlica mogao bi biti Baselov 19-godišnji veznjak Xherdan Shaqiri na kojega je oko bacio trener Michael Oenning.

Pročitajte više