Huddersfield se probudio iz sna: "Najgore je kad očekivanja postanu nerealna"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON tri kola nove sezone Huddersfield Town je bio hit prvenstva sa sedam bodova i gol razlikom 4:0. Trener David Wagner dobio je nagradu za menadžera mjeseca i Terriersi su bili apsolutni hit.

Dva mjeseca kasnije situacija je puno lošija, ali i puno realnija. Mali klub iz Yorkshirea u zadnjih šest kola osvojio je samo tri boda te zabio jedan jedini gol i drži 12. mjesto. Zaredom su izgubili 4:0 od Tottenhama i 2:0 od Swanseaja, a da stvar bude gora, sutra na John Smith's stiže Manchester United. Za dva tjedna na redu je gostovanje na Anfieldu.

Bit će to prva utakmica Towna protiv Uniteda nakon 45 godina, kojeg je Huddersfield zadnji put pobijedio davne 1952. godine.

"Najgore je kad očekivanja postanu nerealna, a nešto neuobičajeno postane normalno. Ovo je pravi trenutak da shvatimo tko smo i otkud dolazimo. Ako počnemo nešto očekivati, to može biti kontraproduktivno. Ova momčad nema granica, ali isto tako ne očekuje nemoguće. Nema puno filozofije pred ovakve utakmice. Moraš živjeti od toga da uopće imaš priliku igrati protiv kluba kao što je United. Opušteno, sretno, hrabro i bez ikakvog pritiska", realan je Nijemac na klupi Huddersfielda, koji je najzaslužniji za plasman u Premiership.

Wagner je, pišu engleski mediji, glavni kandidat za Leicesterovu klupu nakon što je Craig Shakespeare dobio otkaz.

"To me uopće zanima. Mogu samo reći da ću biti trener ovog kluba", zaključio je.

Pročitajte više