BITKA ZA LIGU PRVAKA

HUDDERSFIELD - UNITED 1:1 Manchester kod drugoligaša ostao bez Lige prvaka!

Foto: Gulliver / Getty Images

MANCHESTER UNITEDU PROPALA SEZONA. Nije pobijedio kod odavno ispalog Huddersfielda (1:1) i tako je kolo prije kraja Premier Leaguea ostao bez Lige prvaka iduće sezone.

Jedan meč prije kraja prvenstva United je na šestom mjestu sa 66 bodova, koliko ima i petoplasirani Arsenal s utakmicom manje. Solskjaerova momčad ima dakle nedostižna četiri boda manje od Tottenhama, koji je na četvrtom mjestu, zadnjem koje jamči Ligu prvaka. 

Nije bilo boljeg mjesta za potvrdu konačnog debakla ove momčadi Uniteda od gostovanja kod daleko najgore momčadi Premiershipa, čiji stadion je svim gostima poput samoposluživanja što se tiče bodova. 

Činilo se da će tako biti i Unitedu jer je poveo već u 8. minuti. Scott McTominay opalio je ljevicom s ruba kaznenog prostora, a golman domaćina Jonas Lossl zaklonjen svojim braničima nije vidio loptu prije nego što se ukazala pred njim i tada je neuspješno pokušao obraniti također ljevicom.

Ali vratar Huddersfielda za ovaj kiks se spektakularno iskupio u 60. minuti. Nakon Unitedovog kornera, loptu je uzeo Lossl i odmah je izbio daleko prema suparničkim vratima. Luke Shaw, koji je jedini bio pred golom svoje momčadi, ne uspijeva očistiti loptu, koja dolazi do Mbenze. On je izbio sam pred De Geu i lako ga savladao. 

Na samom kraju Paul Pogba je pogodio prečku, a mladi Tahith Chong također je propustio donijeti pobjedu Unitedu. 

Nakon toga David De Gea je obranom udarca Karlana Granta spriječio poraz očajnih gostiju. 

 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više