I Bosnar protiv Hrvata u Njemačkoj

DINAMOVAC Eddy Bosnar u četvrtak bi trebao put Australije. U njegovoj četvrti Cvonula u Sydneyu vlada ulično nasilje između Libanonaca i Australaca, stoga nekadašnji Evertonov stoper strahuje za svoju obitelj. Unatoč velikoj brizi, Bosanar ima i razloga za veselje uoči puta.

Naime, izbornik australske reprezentacije Guus Hiddink uvrstio ga je na popis igrača koji konkuriraju za odlazak u Njemačku. Australca, čijim venama odnedavno teče i plava krv, poziv nije iznenadio koliko i naše medije. Kako tvrdi, poziva je bilo i prije, no sa sad već bivšim izbornikom Farinom nikako nije mogao pronaći zajednički jezik.

"Farina je stalno govorio da sam ja Hrvat i da želim igrati za Hrvatsku, a ne za Australiju. Zbog toga sam odbio dva poziva koja sam kasnije dobio. Njegovim odlaskom za mene su stigla bolja vremena. Naravno da sam sretan što ću biti dio reprezentacije, ja sam ipak Australac." - kazao je Bosnar.

Tako smo dobili još jednog odličnog poznavatelja hrvatskih nogometnih prilika, da ne kažemo Hrvata, koji će na najljepšoj svjetskoj pozornici biti na strani naše najveće nogometne kolonije. Među braćom Hrvatima, rekli bismo. Sedmorica Hrvata među Socceroosima ne prestaju popunjavati novinske stupce, kako naših, tako i australskih novina. Činjenica je da Australija ipak ima reprezentaciju i to ne bilo kakvu, slabašnu ili marginalnu.

"Jasno mi je da izbornik Kranjčar tvrdi da će njegova vrsta dalje. Ali Australija je moćna reprezentacija, vidjet ćete 22. lipnja u Stuttgartu. Svi uglavnom igraju u inozemstvu, motiv je velik, a izbornik Hiddink je vrhuski stručnjak. Bit će to golema, žestoka borba, nadam se da će Australija trijumfirati. Želio bih da i mi i Hrvatska odemo među 16, ali bojim se da je to želja iz sfere znanstvene fantastiike, budući da smo u skupini s Brazilcima. Makar, nemojmo otpisati Japance, vrlo su nezgodni." - kazao je Bosnar.

Zgodno je on to sročio; "mi i Hrvatska...", gotovo da nam ranije jutros para uši. No, kad nam već oni sami žele toliko sreće, poželimo je i mi njima. Bosnar tvrdi kako su i Skoko i Viduka nesretni što će morati u borbu s Hrvatima, no što je, tu je. Poziv u reprezentaciju Bosnar više nikada ne bi odbio, naročito stoga jer je jednom nogom među sigurnim putnicima za Mundijal.

"Hiddinkov čovjek Ron Smith čovjek je koji me trenirao kad sam imao 14 godina, zapravo mu dugujem svoju nogometnu karijeru, na neki me način nogometno stvorio. Nazvao me neki dan da mi kaže kako sam reprezentativac, te da ću po svemu putovati u Njemačku." - kazao je Bosnar.

Njegovi prijatelji i obitelj navijaju za Hrvatsku, tako smo imali prilike pročitati u Sportskim novostima. "No, nadam se da će sada ipak navijati za mene." - prokomentirao je Bosnar, te dodao:

"Da budem potpuno iskren, Dinamo volim više od hrvatske i australske reprezentacije. No, između Hrvatske i Australije, biram Australiju."

Pročitajte više