I Bryant bi pobjegao od lock-outa: Možda dođem u Europu

KOBE BRYANT, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, meta je i velika želja istanbulskog Beşiktaşa ovog ljeta, čime bi bio ispunjen jedan od spektakularnijih košarkaških transfera.

Mogući lock-out i dalje tjera na razmišljanje mnoge najbolje i ine košarkaše iz NBA lige da prihvate ponude klubova iz ostatka svijeta, a zvijezda Los Angeles Lakersa je za Reuters izjavila:

"Moje je da treniram i budem u pravoj formi. To je sve. Jednostavno želim biti posve spreman kada dođe trenutak odabira i saznanja gdje ću nastaviti karijeru", rekao je Bryant i nastavio:

"Prvenstveno pratim što će biti u NBA ligi. No, ako se ne bude igralo sve su mogućnosti otvorene i niti jednu nisam prekrižio. Dakle, možda budem igrao u Europi, možda u Aziji... Košarka je odavno postala globalan sport i zato je sasvim normalno otići bilo gdje."

Kobe više nije najpopularniji američki sportaš: Pretekli ga igrač bejzbola i američkog nogometa

Da Kobeu možda ne bi bilo loše privremeno promijeniti sredinu, pokazuju i rezultati agencije za istraživanje tržišta, medija i javnog mišljenja Harris Interactive.

U njihovim je anketama u posljednje vrijeme prvo mjesto uglavnom uzimao Bryant ,no u posljednjoj obavljenoj Kobe se nalazi na trećem mjestu. Ispred njega su igrač bejzbol momčadi New York Yankeesa Derek Jeter, kao i quarterback Indianapolis Coltsa Payton Manning.

Iza trećeplasiranog Bryanta se nalazi bivši košarkaš Michael Jordan, kojem popularnost očigledno i dalje ne jenjava, kao niti golferu Tigeru Woodsu, koji je unatoč privatnom brodolomu i dalje na dobrom glasu kod Amerikanaca. Slijedi i "quarterback" New Englanda Tom Brady.

Kod sportašica su na prva dva mjesta sestre Williams. Prva je Serena, a druga Venus, dok se popularnost tenisa može zaključiti i po tome što je na četvrtom mjestu Ruskinja Marija Šarapova.

Pročitajte više