I KK Zagreb potjerao Josipa Sesara

TRADICIJA se nastavlja. I KK Zagreb pridružio se podužoj listi klubova koji su odlučili prijevremeno raskinuti ugovor s Josipom Sesarom.

Nekad su ga smatrali najvećom nadom hrvatske košarke, predviđalo se da će biti najbolji igrač Europe nakon Dejana Bodiroge. O Sesarovom talentu pričalo se samo u superlativima. I s dobrim razlogom. Ali, njemu se jednostavno nije dalo. Nije mu se dalo igrati, nije mu se dalo trenirati i od velikog je talenta postao - propali igrač.

Umjesto da za loptom trči u najjačim europskim ligama ili, čak, u NBA-ju, Sesar se i dalje potuca po lokalnim klubovima, a i kratkotrajni izleti u inozemstvo neslavno su završili. Bilo mu je teško biti daleko od kuće, nešto ga je uvijek vuklo nazad. I tako, već par godina Sesar mijenja klubove kao košulje, nigdje se ne uspijeva ustaliti. Prošao je kroz Zagreb, Cibonu, Split, Zadar... S trenerima se uglavnom nije slagao. A ni sa suigračima često nije bio u vrhunskim odnosima. Kao rezultat toga, uglavnom je svoje angažmane završavao ranije od predviđenog.

Sad ga je, nakon Vulića (Široki) i Anzulovića (Cibona), potjerao i Danijel Jusup. Trener pozvan po svom nekontroliranom temperamentu više nije želio podnositi Sesarove "mušice", dosta mu je i svojih. U nedjelju poslijepodne Josipu Sesaru je ponuđen  raskid ugovora s momčadi iz Trnskog. Do kraja sezone više neće biti na popisu igrača Zagreba, neće čak ni trenirati s momčadi.

Klub je, priopćeno je, procijenio da "u aktualnoj situaciji Sesar ne može participirati na adekvatan način u igri. Isto tako, nema dovoljno prostora ni vremena da ga se kroz natjecanje pokuša vratiti. S obzirom na orijentaciju da se prostor za igru na pozicijama dva i tri maksimalno otvori mladim i perspektivnim igračima, Simonu i Papcu, momčad nije u mogućnosti ponuditi mu adekvatnu minutažu za povratak u formu koja bi zadovoljila klub i igrača. Sesaru je ponuđen sporazumni raskid ugovora..."

Između redaka sasvim se jasno daju pročitati dvije stvari; Sesar nije bio zadovoljan minutažom i ovlastima koje mu je Zagreb dao, Jusup nije bio zadovoljan njegovim nezadovoljstvom  te mu je, u svom ekscentričnom stilu, bez velikog oklijevanja pokazao izlazna vrata.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više