I Romano se naklonio Gvardiolu: Očekujemo veliki transfer iduće godine

Foto: VIRGINIE LEFOUR/Pixsell

HRVATSKA je u drugoj utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva pobijedila Kanadu 4:1 iako je sjevernoamerička reprezentacija povela već u drugoj minuti. Na 1:1 poravnao je Andrej Kramarić, a Marko Livaja je zabio za preokret. Kramarić je novim golom prelomio utakmicu, a konačan rezultat postavio je Lovro Majer.

Kao i protiv Maroka, jedan od najboljih igrača Hrvatske bio je Joško Gvardiol. Osim toga što ga se nije moglo prijeći u obrani, još jednom je imponirala lakoća kojom rješava situacije s loptom u nogama. Bio je prvi kreator hrvatskih napada i još jednom je potvrdio da je jedan od najboljih mladih braniča na svijetu.

Naklonio mu se i Romano

Njegovoj partiji naklonio se i najpoznatiji svjetski nogometni novinar Fabrizio Romano. On je na svojem Twitteru podijelio objavu s Gvardiolovom statistikom protiv Kanade i napisao: "Tek mu je 20 godina. Očekujemo veliki transfer u 2023. godini."

Transfermarkt ga procjenjuje na 60 milijuna eura, što je više od svih hrvatskih igrača, a time je i 11. najskuplji branič na svijetu. Već prije se spominjao u kontekstu Chelseaja, Tottenhama i drugih velikana, a cijena kojom se tom prilikom licitiralo bila je oko sto milijuna eura.

Pročitajte više