I Ronaldo dostigao Raula, Real slavio kod Basela

Foto: Getty Images/Guliver Image

DAN nakon što je Lionel Messi postavio novi rekord Lige prvaka s ukupno 74 gola u tom natjecanju, Cristiano Ronaldo zabio je svoj 71. gol čime je dostigao Španjolca Raula. Real Madrid slavio je Ronaldovim golom kod Basela u 5. kolu skupine.
 
Ronaldo je u 35. minuti doveo Real u vodstvo na asistenciju Karima Benzeme. Francuz je projurio po lijevoj strani, sa lijeve stative gurnuo Ronaldu u sredinu, a on lako zabio za 0:1. Portugalac za Messijem sada zaostaje tri gola.
 
Carlo Ancelotti nije forsirao najbolje igrače, no Ronaldo je silno želio zabiti kako mu Messi ne bi pobjegao predaleko. U drugom dijelu Real je popustio, a Basel zaredao nekoliko dobrih akcija, no udarci domaćih napadača letjeli su oko i preko gola. Real je mogao i uvjerljivije slaviti, Ronaldu je u 51. odličan udarac u donji lijevi kut obranio vratar Basela, a sjajnu priliku u 75. minuti Gareth Bale je poslao ravno u gredu.
 
Španjolci su pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini. U drugoj utakmici Ludogorec je iznenadio Liverpool i izvukao 2:2. Basel je tako drugi sa šest bodova dok Englezi i Bugari imaju po 4 boda.
 

NAJBOLJI STRIJELCI U LP

74 - Lionel Messi (Arg)
71 - Raul (Špa), Cristiano Ronaldo (Por)
56 - Ruud van Nistelrooy (Niz)
50 - Thierry Henry (Fra)
48 - Andrij Ševčenko (Ukr)
46 - Filippo Inzaghi (Ita)


Basel - Real Madrid 0:1

 

Standings provided by

Pročitajte više