Ibra vs. Eto´o: Sudbina ih suprotstavila na startu Lige prvaka

BLIŽI se veliki obračun između Intera i Barcelone na San Siru. Zanimljivo, baš su ta dva kluba ljetos napravila najveći posao u povijesti nogometa kad je u pitanju zamjena igrača. Već i ptice na grani znaju da su Ibrahimović i Eto'o zamijenili klubove, a međusobni obračun Intera i Barce pokazat će i tko je u tom poslu više profitirao. Zasad na to pitanje nije lako odgovoriti, budući da su obojica vanserijski napadači, koji su vrlo slični po učinku za svoje klubove.

Eto'o nije niti želio napustiti Barcu, a zadnjim je izjavama dao do znanja kako mu ni dan danas nije jasno zašto ga je trener Josep Guardiola odlučio zamijeniti.

"Od trenutka kad sam pristupio Barceloni davao sam sve za klub. Radio sam što se od mene tražilo. Prošle smo godine također svi radili za dobrobit kluba i to je bila dobra godina", slijegao je ramenima Eto'o na pitanje novinara Catalunya Radija prije utakmice Intera i Barcelone. Sigurno je da će Kamerunac biti dodatno motiviran zbog "protjerivanja", a drukčije neće biti niti sa Ibrahimovićem.



On je lani bio jako ljut nakon ispadanja iz Lige prvaka, potom je rekao da mu je osvajanje tog natjecanja jedina neispunjena sportska ambicija. S Barcelonom će puno lakše ostvariti cilj zbog kojeg je i poželio otići. Ibra se ne opterećuje kako će ga dočekati navijači Intera i obećava veliku utakmicu.

"Ne znam kako će me dočekati na San Siru, no ako budu pričali dobro o meni, biti ću zadovoljan. Zabijem li gol ne znam kako ću proslaviti, to će ovisiti o trenutku. Inter nisam gledao ove sezone, no po rezultatima vidim da im ide jako dobro", rekao je Ibrahimović, koji je u Primeri krenuo s dva gola u dvije utakmice. Isto toliko zabio je Eto'o u Interu, tako da se može reći da su zasad obojica imali zadovoljavajuće početke u novoj sredini. Hoće li jedan od njih iskočiti, pokazat će utakmica na San Siru.

A oči nogometnog svijeta bit će uprte baš u njih dvojicu, napadače koji su vrlo različiti po vokaciji i podrijetlu, no gotovo jednaki po učinku. Kamerunac je u karijeri u 403 utakmice zabio 205 puta, Šveđanin je u 355 nastupa mrežu zatresao 155 puta. Neće ta utakmica pokazati tko je bolji, no tim će sjajnim napadačima sigurno biti važno da budu bolji jedan od drugoga. Pogotovo kad se uzme u obzir da su obojica poznata kao igrači s istaknutim egom...

Pročitajte više