Ibrahimović prvi put na Mourinhovu treningu, Moratti nije razočaran odlukom Lamparda

NAKON što je na Europskom prvenstvu obnovio ozljedu koljena, nogometaš Intera Zlatan Ibrahimović prije tjedan je dana počeo individualno trenirati.

U subotu je prvi put 27-godišnji švedski centarfor trenirao sa suigračima, pod trenerskom paskom Josea Mourinha.

Nakon odrađenog zagrijavanja, Ibrahimović je normalno, bez poteškoća, odradio specifične vježbe s loptom, kojima je svrha bila tehničko-taktičke prirode.

Dobra je to vijest za navijače talijanskog prvaka, iako zasad još uvijek nije izvjesno da će Ibrahimović ući u punu formu za tri tjedna, kada Mourinha čeka službena premijera na klupi u Superkupu protiv Rome.

Moratti: Nisam razočaran stavom Lamparda

Za to vrijeme, predsjednik Intera Massimo Moratti, tvrdi da nije razočaran odlukom Franka Lamparda da ostane u Chelseaju, jer shvaća i poštuje njegove razloge.

Lampardov odlazak u Inter spominjao se nekoliko mjeseci, a France Football ga je krajem lipnja i potvrdio kao pojačanje talijanskog kluba.

Napisano je tada da će za šest milijuna eura po sezoni, engleski reprezentativac u Interu ostati sljedeće četiri sezone. Ipak, od svega neće biti ništa, Chelsea je, uz 150 tisuća funti tjedno, nagovorio Lamparda na ostanak, a odbijenicu Interu igrač je uručio kroz priču o obiteljskim razlozima. Kazao je tako Moratti, a piše Daily Mail.

"Nisam razočaran njegovim stavom i odlukom. Vjerujem da je bio ozbiljan kada je govorio da želi napustiti Chelsea, no odlučio je u Londonu ostati zbog obitelji, oca s kojim je jako povezan, ali i cijelog okruženja na koje je navikao. Nadali smo se da će uspjeti presjeći sve to, no on to nije mogao", kazao je Moratti.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više