Ibričić poklonio remi svom bivšem klubu

U PRVOJ utakmici 23. kola Prve HNL Zagreb i Hajduk podijelili su bodove. Strinić je doveo Hajduk u vodstvo, a nakon Ibričićeve greške izjednačio je Ljubojević.

U prvom dijelu nije bilo previše uzbuđenja, većim dijelom igra se odvijala na sredini terena te je bila isprekidana čestim sitnim prekršajima. Igrači Hajduka kao da su na travnjaku razmišljali o Štimčevoj najavi da će biti grubi jer se bore za život. Kod gotovo svakog kontakta pogledavali su prema sucu. Vrlo dekoncentriran u prvom dijelu bio je Anas Sharbini. Doduše, nije dobio puno upotrebljivih lopti, no njegovi udarci završavali su uglavnom nebu pod obake.

Najveću priliku Hajduk nije iskoristio u 11. minuti kad je iz slobodnog udarca Cernat pogodio spojku sa 18 metara. Nešto kasnije Vukušić je mlako pucao s nekoliko metara, dok Zagreb u prvom dijelu gotovo da nije imao šansu. Najupečatljivija je prilika Vugrinca, kad je iz kornera pogodio vanjski dio mreže.

Na poluvremenu Stanko Poklepović očitao je bukvicu svojima, što se isplatilo odmah početkom drugog poluvremena, kad je Strinić u 51. minuti sam sve obavio. Povukao je po lijevoj strani, prošao između braniča Zagreba, ušao u 16-erac i neobranjivo opalio pored Škorića. Nakon primljenog pogotka Zagreb je igrao nešto čvršće, a trener Hajduka Stanko Poklepović odlučio je - zatvoriti utakmicu.

Zbog nedostatka snage kod Florina Cernata ili zbog svojih taktičkih zamisli, Rumunja je u 62. minuti zamijenio braničem Pandžom. Četiri minute kasnije Zagreb je imao najveću priliku, silovit udarac Besarta Abdurahimija s nekoliko metara Subašić je odličnom intervencijom izbio u korner.

Štimčeva momčad imala je između 78. i 80. minute dvije prilike iz slobodnih udaraca s lijeve strane, no niti jedan od tih centaršutova nije pronašao metu među dobrim braničima Hajduka. Kad se činilo da će Hajduk uzeti sva tri boda, u 82. minuti Senijad Ibričić napravio je nevjerojatnu grešku.

Želio je vratiti loptu golmanu, no učinio je to traljavo, pa ju je presjekao Ljubojević. Napadač Zagreba pogodio je mrežu iako ga je Subašić srušio ispred 16-erca. Vrlo je napeto bilo u finišu, ali završilo je podjelom bodova.

Pročitajte više