NBA LIGA

Igrač Bostona već je propustio cijelu sezonu, a sad je slomio ruku

Foto: Getty Images / Guliver Image

BOSTON CELTICS ostali su jedina momčad NBA lige sa samo jednim porazom ove sezone nakon što su uvjerljivo pobijedili u San Antoniju 135:115, ali slavlje im je pokvarila ozljeda jednog od najboljih igrača.

Gordon Hayward zapeo je za blok LaMarcusa Aldridgea, a kontakt je bio tako žestok da je krilni igrač Celticsa slomio ruku.

Još se ne zna koliko će izbivati, u nedjelju će na prvi pregled, a u ponedjeljak kod specijalista, nakon čega će odlučiti je li potrebna operacija.

"Kako mi zvuči, čini se da bi se prije mogao vratiti ako ode na operaciju", prokomentirao je Bostonov trener Brad Stevens.

Hayward je zaista pehist. U ljeto 2017. stigao je u Boston kao slobodan igrač iz Utah Jazza i trebao je biti veliko pojačanje, ali je odmah na debiju slomio nogu i propustio cijelu sezonu. U prošloj se vratio, ali vidjelo se da nije onaj stari, a Celticsi su nakon oporavka njega i Kyrieja Irvinga imali velikih problema s kemijom.

Irving je ovog ljeta otišao, a Hayward je, sad potpuno zdrav, preuzeo puno važniju ulogu te je prije ozljede s prosjecima od 20,3 koša, 7,9 skokova i 4,6 asistencija bio na putu najbolje sezone karijere.

U petorci Celticsa Haywarda bi trebao zamijeniti Marcus Smart, ali i on je ranije završio sinoćnju utakmicu jer je dobio bolan udarac koljenom u prepone, no ne čini se da će zbog toga dugo izbivati.

Ozljedu sličnu Haywardovoj nedavno je doživio Stephen Curry, koji će nakon operacije pauzirati barem tri do četiri mjeseca, a možda propusti i cijelu sezonu procijene li Golden State Warriorsi da im je u interesu izgubiti što više utakmica i dobiti što bolji pick na draftu idućeg lipnja.

Do pobjede u San Antoniju Celticse su vodili Jaylen Brown s 30 i Kemba Walker s 26 koševa, a kod Spursa je najefikasniji bio DeMar De Rozan s 22 poena.
 

Pročitajte više