Imperator Terim: Bilić je odlično posložio Hrvate, ali moj cilj je podići trofej Europskog prvaka

"U OVAKVOM turniru iskustvo je vrlo važno, a mi imamo momčad punu talentiranih, ali i mladih igrača. Kod njih želim vidjeti žeđ za pobjedom i predanost igri. Biti gladan uspjeha je najvažnija stvar kad se natječete na turniru. Statistike jasno ukazuju da europski prvaci često postaju najiskusnije momčadi, ali to su samo statistike - ne i činjenice", najavljuje Fatih Terim velike turske ambicije.

Nakon što su izveli čudo protiv Švicarske nitko nije vjerovao da Turci mogu nešto slično ponoviti, ali utakmica protiv Češke koja im je osigurala četvrtfinale bila je još dramatičnija. Turci su zbog svoje fanatičnosti i čvrste vjere u pobjedu postali hit prvenstva.

"Jako smo dobro pritisli suparnike u drugom poluvremenu, naši tehnički najjači igrači su napokon proigrali. No, sada nam je cilj dominirati utakmicom od samog početka. Ne možemo si dopustiti da počnemo igrati tek nakon što primimo gol", govori Terim.

"Hrvati pokazali da mogu i bez Eduarda"

Turski se imperator Hrvatske ne boji. Terim ističe kako je Bilićeva momčad uvelike oslabljena izostankom Eduarda da Silve, ali su također pokazali da su velika momčad jer su kompenzirali njegov izostanak.

"Hrvatska je pokazala da može igrati kvalitetno i bez Eduarda. To je ipak ekipa koja je izbacila Engleze s Europskog prvenstva. Bio je to velik uspjeh, a njihova su se postignuća nastavila i na prvenstvu. Mislim da imaju izvrsnog trenera u Slavenu Biliću, on je sve odlično posložio. Njihovi igrači igraju u najboljim svjetskim ligama. Sutra će se dvije jake momčadi susresti u četvrtfinalu. Nadam se da će to biti lijepa utakmica, a siguran sam da će biti zanimljiva. Hrvatska nikad nije prva primila gol, a mi nikad nismo prvi zabili", kaže Terim.

"Nikad nećemo reći - 'e sad nam je dosta'"

Imperator je otkrio i djelić turske nogometne filozofije. "Ako uspijemo na najbolji način iskoristiti svaki trenutak na terenu, možemo svladati bilo koju momčad. Ozlijede i suspenzije nisu izlika - imamo ekipu koja se može s tim nositi. Spremni smo za četvrtfinale. Ciljamo se plasirati među četiri najbolje ekipe, a zatim među najbolje dvije, te podići trofej Europskog prvaka. Ali najprije morate vjerovati. Nećemo ni u kojem trenutku reći "e, sad nam je dosta". Lovit ćemo mjesto u polufinalu, a zatim ciljati na finale. Imamo dovoljno samopouzdanja da nam to pođe za rukom", podvukao je Terim.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više