Vuković darivao Riječane: Split pao na Kantridi nakon pet utakmica bez poraza

U POSLJEDNJOJ utakmici 11. kola 1. HNL Rijeka je golovima Križmana i Stepčića s 2:0 svladala RNK Split. Bila je to velikim dijelom tvrda utakmica bez pravih prilika, ali s izraženom trkom i požrtvovnošću.

Trener Splita Tonći Bašić koji već pet utakmica nije doživio poraz na riječki travnjak poslao je momčad u formaciji Vuković, Budiša, Vidić, Šimić, Baraban, Rebić, Obilinović, Erceg, Marčić, Galović, Čop, a nedostajao je tek Ivica Križanac. S druge strane novi trener Riječana odlučio se za postavu Lisjak, Čagalj, Datković, Salčinović, Križman, Kreilach, Dedić, Alferez, Švrljuga, Tadejević, Gutierrez, koja mu je donijela nadmoć na otvaranju susreta.

Križman prevario Vukovića iz slobodnog udarca

Rijeka je imala veći posjed lopte i djelovala je angažiranije, ali nije bilo izrazitih prilika za gol. Čak tri udarca iz kuta izveli su domaći igrači u prvih petnaest minuta, međutim uvijek je s lakoćom obrana gostiju otklanjala opasnost. U 25. i 35. minuti zabilježili smo dalekometne pokušaje Obilinovića i Ercega, ali nije domaći vratar Lisjak bio u većoj opasnosti. I onda u 40. minuti poveli su Riječani. Slobodnjak s 25 metara izveo je Križman, lopta je prošla sve igrače u kaznenom prostoru i odsjela iza leđa Andrije Vukovića. Ipak se mora reći kako je slabo reagirao gostujući vratar.

Vuković opet darivao Riječane

I nastavak su bolje otvorili igrači Ištuka, a već u 49. minuti Alferez je izašao oči u oči s gostujućim vratarom, pokušao ga zaobići, ali dobro je reagirao Vuković iskupivši se za pogrešku kod gola Križmana. Splitovci ni u nastavku nisu uspjeli povezati konce igre, a najbolja prilika za gol bio je udarac Vitaića s trideset metara. Sve u svemu bila je to slaba partija Crvenih, a konačna potvrda prvog poraza u šest susreta došla je u sudačkoj nadoknadit. Opet je pogriješio Vuković, istrčavši na trideset metara, što je iskoristio Stepčić i spretno poslao loptu u praznu mrežu.

Ovim porazom Split nije iskoristio priliku i približio se Dinamu na samo četiri boda. Ipak, treće mjesto Crvenih za sada nije u opasnosti, dok su se Riječani pod vodstvom novog trenera, bih stratega Ištuka, primaknuli sredini ljestvice kojoj objektivno i pripadaju. Trener Bašić ne smije žaliti previše, novi izazovi već su pred vratima, a Crveni u 15. kolu u derbiju dočekuju na Parku mladeži zagrebački Dinamo. Modri su očigledno u mislima na ligu prvaka što bi pratitelji mogli iskoristiti.

Pročitajte više