Incident ispred svlačionice zbog Bosanske Zvijeri

Getty Images

BILA BI to samo jedna od 1230 utakmica, koliko ih se odigra u regularnom dijelu NBA sezone, da nije bilo vruće glave Imana Shumperta, koji se htio obračunati ni više ni manje nego s Jusufom Nurkićem, BiH centrom i ponajvećom gromadom u najjačoj ligi svijeta.

Bosanska Zvijer još u prvoj četvrtini postavila je čvrsti blok na koji je naletio bek Sacramenta koji je Nurkiću to toliko zamjerio da je nakon završetka utakmice otišao do svlačionice Portlanda i htio porazgovarati s njim. Osiguranje ga, dakako, nije pustilo unutra pa je Shump neko vrijeme čekao i konačno odustao.

Shumpert je bio vrlo nervozan tijekom cijele utakmice, svađao se i s čovjekom iz osiguranja gostiju, dok je bio na parketu i na klupi. Američki mediji ne pišu je li isti zaštitar odgovorio košarkaša Kingsa od pokušaja sukoba s Nurkićem.

Inače, Sacramento je pobijedio 115:107, među najboljima je bio Bogdan Bogdanović s 18 poena, a Shumpert je ubacio šest. Kod Blazersa je tradicionalno najefikasniji bio Damian Lillard s 35 poena, a Nurkić se, baš poput Shumperta, zaustavio na šest, ali uz 11 skokova i pet dodavanja.

Pročitajte više