Index u Olićevom Davoru: Usprkos porazu, veselo je sve selo

SJEDIŠTE malene posavske općine bilo je obojeno u crveno-bijele boje Bayerna, jer u modi su dresovi Ivice Olića. Svi oni kojima Ivica nije nabavio karte za Santiago Bernabeu, okupili su se u parku u centru mjesta gdje su uz roštilj i pivo čekali početak najveće utakmice u povijesti Davora.

Atmosferu je držala Gradska glazba Nova Gradiška, čiji su članovi u maniri Big Banda svirali uspješnice ABBA-e, Prljavog kazališta, a upravo kad smo dolazili sjajno su otprašili i "Final Countdown", naravno, pred sam početak utakmice. Pozornicom na kojoj se na platnu gledala utakmica, dominirale su velike fotografije Ivice Olića u dresu Bayerna i hrvatske reprezentacije.

Olin fan club nazdravlja njegovom rakijom

Tik uz park u kojem je trajalo narodno veselje povodom finala Lige prvaka, smješten je Fan club Ivice Olića. Tamo se prije, za vrijeme i nakon utakmice pekla "oborita" riječna riba i "degustirala" rakije Ivica Olić. Kao što smo se i osobno uvjerili, Olina se rakija odlikuje istim karakteristikama kao i onaj po kojem je dobila ime - kad uhvati, ne pušta. Uz spomenuti fan club smješten u Krčmi Davor, vezan je i jedan ritual: svaki put kad Ivica zabije gol, on radi poznati pokret kažiprstom, što je znak da se u krčmi zavrti tura na njegov račun.

Iako su se te noći vrtjele stotine rundi, a raspoloženje i atmosfera bili fantastični, nijedna, nažalost, nije bila na Olin račun jer njega i ostale suigrače u džep su spremili Mourinho i Inter. Međutim, nitko od sjajnih posavskih domaćina zbog toga nije previše očajavao, jer kao što su nam i sami rekli dok se slavlje još zagrijavalo, "ostanite ovdje poslije utakmice, bez obzira na rezultat mi ćemo feštati".

Urlici, skandiranje i gromoglasni pljesak tresli su Davor svaki put kada je Olić bio u kadru. U fan clubu su dominirali mladi i šankovski veterani, dok su ispod starih stabala utakmicu uz kotlovinu i pivo gledali "roditelji s djecom" i stariji mještani. Upravo je veliki broj mališana bio uočljiv, što pokazuje da mjesto definitivno ne pati od negativnog prirodnog prirasta.

Interov "Thuram" nije Davor zavio u crno

Za Davorke i Davorce, ali i sve nas njihove goste, posebno je emotivan bio trenutak kada su se momčadi postrojile prilikom intoniranja himne Lige prvaka, a kamera u krupnom planu pokazala njihovog Ivicu. Toliku količinu sreće, ponosa i iskrenog oduševljenja zbog nekog sportskog događaja nismo osjetili još od Francuske '98. Dirljivo je bilo gledati tu scenu nadvirujući se iza mnoštva ljudi iz "backstagea" krčme, pozicije koja je nudila savršen pogled na fan club i park, gdju su na platnu gledali što i ostalih nekoliko milijardi - njihovog sumještanina Ivicu koji je dogurao do Santigao Bernabeua i najjače utakmice na svijetu. Definitivno velik pothvat za momka iz "slijepog crijeva", kako mještani zbog izoliranosti zovu Davor.

Militovi golovi su dočekani, naravno, psovkama, kao što je jalova Bayernova inicijativa prouzročila nervozu i nestrpljenje. Međutim, ako je već rezultat bio takav kakav je bio, after je bio kao iz bajke - čim je Webb označio kraj utakmice, krenulo je gormoglasno skandiranje "Ivica Olić", nakon čega je uslijedio veliki vatromet.

Pročitajte više